Nationaldagsfirande i Norrtälje: Fullspäckat Program i Societetsparken

publicerad 5 juni 2023
- av Redaktionen

NORRTÄLJE. Norrtälje kommun bjuder in till ett festligt firande av Sveriges nationaldag i Societetsparken 6 juni. Med en blandning av musik, gemenskapliga aktiviteter och en särskild medborgarceremoni, utlovar Norrtälje kommun en dag att minnas.

Med förberedelserna i full gång lovar Norrtälje kommun ett nationaldagsfirande fyllt av festligheter, musik och gemenskap. Evenemanget, som sträcker sig mellan klockan 13.00 och 15.00, kommer att bjuda på både tal och musikunderhållning, samt utdelning av den prestigefyllda Norrtälje Nyckel.

– Vi ser fram emot att bjuda in invånare och besökare att fira Sveriges nationaldag tillsammans med oss i Societetsparken. Det kommer att bli en mysig och minnesvärd dag,” säger Eva Rosén Lundqvist, enhetschef på Norrtälje kommun och ansvarig för evenemanget, i ett pressmeddelande.

Ett särskilt inslag i firandet är medborgarceremonin, där kommuninvånare som under det senaste året blivit svenska medborgare hyllas och välkomnas.

Festligheterna kommer att få musikalisk atmosfär genom Norrtälje Musikkår under ledning av Kaisa Ström och Roslagens Vokalensemble, dirigerad av Emma Anesty. För de yngre deltagarna finns det möjlighet att njuta av ballongfigurer skapade av lokala ballongvikare.

– Alla är hjärtligt välkomna att fira tillsammans med oss i Societetsparken,” säger Eva Rosén Lundqvist, i pressmeddelandet.

Nationaldagen är en tid för att fira Sveriges historia, kultur och samhörighet, och Norrtälje kommun ser fram emot att markera denna betydelsefulla dag med sina invånare och besökare.

Firandet fortsätter också på andra platser i kommunen, bland annat vid Roslagens Sjöfartsmuseum, Tolvmansgården och Häverö-Edebo Hembygdsgård, samt en nationaldagskonsert i Gustav II Adolfs Park.

Hela programet 

13.00: Välkomsttal av kommunfullmäktiges ordförande Åsa Wennerfors

13.20: Norrtälje Musikkår under ledning av Kaisa Ström

14.05: Högtidstal av Katarina Holmberg

14.20: Utdelning av Norrtälje Nyckel

14.30: Musikunderhållning av Roslagens Vokalensemble under ledning av Emma Anesty

15.00: Gemensam sång av nationalsången

Övriga firanden i Norrtälje kommun

Roslagens Sjöfartsmuseum Kaplansbacken Elmsta klockan 13.00

Tolvmansgården Rimbo klockan 13.00

Häverö-Edebo Hembygdsgård klockan 14.00

Nationaldagskonsert i Gustav II Adolfs Park klockan 18.00-20.00

BILD: Wikimedia Commons

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!