Norrtälje sjukhus anpassar vården för LSS-boenden

publicerad 23 juni 2024
- av Alexander Hall
Norrtälje norra vårdcentral inför nya arbetssätt för att bättre anpassa vården för personer som bor på LSS-boenden.
Annons:

Norrtälje norra vårdcentral inför nya arbetssätt för att bättre anpassa vården för personer som bor på LSS-boenden.

Det är under våren som läkaren Karolina Sandberg och distriktsköterskan Frida Blomkvist besökt LSS-boenden runt om i Norrtälje kommun. Syftet har varit att bygga relationer med de boende, för att till hösten börja med samordnat medicinskt omhändertagande. Detta innebär att de boende både kan besöka mottagningen och få hembesök från vårdcentralen.

– Vi finns till för de personerna på boendena som av olika anledningar har svårt att ta sig till sin vårdcentral och istället för att de måste ta sig till oss kommer vi ut till dem. Tillsammans med personalen får vi gemensamt en bättre koll på deras hälsa och den fasta läkarkontakten blir såklart en trygghet för de boende, säger Frida Blomkvist, i ett pressmeddelande från Tiohundra.

Inför besöken hjälper personal till att förbereda de boende, med exempelvis bildstöd, på att läkarbesöket kommer ske och vem de kommer träffa.

– Hela det här arbetssättet handlar ju om att sätta individen i fokus och att vi anpassar oss efter den enskildes behov och inte tvärtom. Det ska bli tryggt för dem att träffa läkaren helt enkelt, säger Frida Blomkvist.

Läkaren Karolina Sandberg och distriktsköterskan Frida Blomkvist. FOTO: Tiohundra

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!