Norrtäljekillar med kvinnliga förebilder har startat webshop

publicerad 18 maj 2022
- av Daniel Rämsell
annons

NORRTÄLJE. Fyra Norrtäljekillar har startat en webshop, i vilken de säljer sina fantastiska konstverk, med motiv på bland annat Monica Zetterlund, Frida Kahlo och Stevie Nicks. – Vi släppte vår första kollektion i slutet av april, där temat var fyra kvinnliga förebilder vi haft sedan vi växte upp, säger Elias Davidsson, 32 år och konstnär.

annons
annons

Elias, Mange, Gozzi och Patrik är fyra namn att lägga på minnet – De har nämligen skapat en lokalt förankrad webshop där de säljer sina egna konstverk med hållbarhets- och genustänk.

– Vi älskar den kreativa processen av att teckna och måla och allt som har med grafik och konst att göra. Vi hoppas ju på att det ska få genomslag och att folk uppskattar och gillar det vi skapar och vill fylla sina tomma väggar med vår konst, säger Elias Davidsson, 32 år från Norrtälje.

Elias och Magnus är två talangfulla barndomskompisar som alltid gillat att måla och rita. Många har uppmärksammat deras begåvning genom åren men det var först när två andra barndomskompisar Niclas Gozzi, 35 år och Patrik Ilola, 34 år ville hjälpa dem att skapa något på riktigt, som de startade ett företag tillsammans – vips, så startades företaget Werk.

– För drygt ett halvår sedan blev vi kontaktade av tidigare klasskompisar från Rodenskolan, Niclas och Patrik som frågade varför vi inte gjort något “ordentligt” med våra tavlor som vi lagt ut. Då kom de med idén om att vara en del av oss för att hjälpa oss med det vi är mindre bra på, det vill säga marknadsföring, företagande och websign, säger Magnus Stålgren, 33 år och formgivare.

Visionen för Werk-gänget är att bygga upp en verksamhet som inte bara är lönsam utan även att människor skall blir inspirerade av deras fantastiska konst, gilla det de gör och producera unika verk i begränsad utgåva.

– Visionen är att skapa unik men samtidigt prisvärd konst utan att massproducera. Med limiterade utgåvor ska printet du valt vara just unikt för dig och ditt hem. Du ska kunna bjuda hem folk utan att dom säger ”ah, den där tavlan har jag också”, säger Elias.

Werk är inte bara bra på att vara kreativa i sitt skapande, de har även ett miljö- och hållbarhetstänk från ax till limpa, förklarar de.

– Vi tycker det är viktigt att redan från start ställa höga krav på hållbara förhållningssätt hos våra leverantörer. I och med det väljer vi därför leverantörer som aktivt arbetar med detta i vårt närområde. Så som koldioxidneutral produktion av våra produkter. Vi försöker även i största möjliga mån utesluta plast och generellt minimera förpackningsmaterialet vid leveranser. Exempelvis välja packtejp av papper och naturgummi istället för av plast och diverse kemikalier, berättar Niclas och Patrik.

Trots att företaget inte funnits längre än några månader har de redan hunnit ställa ut sina verk och fått ett mycket bra bemötande från allmänheten. Werks första riktiga kollektion släpptes i slutet av april, där temat var fyra kvinnliga förebilder som de haft under sin uppväxt.

– Vi släppte vår första kollektion i slutet på april, där temat var fyra kvinnliga förebilder vi haft sedan vi växte upp, Monica Zetterlund, Frida Kahlo och Stevie Nicks. Vi ville bejaka våra kvinnliga förebilder helt enkelt, avslutar Elias.

Kolla in deras grymma hemsida för fler bilder här 
FOTO:
Gustaf Bladlund


annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!