Nu utökas tiderna för förskolan i Hallstavik

publicerad 19 januari 2023
- av Redaktionen

Nu utökas öppettiderna på Lindens förskola i Hallstavik. Från och med 1 mars 2023 kommer Lindens förskola att vara öppen på helger samt sena vardagar, vilket tidigare saknats i Hallstavik. 

Syftet är enligt barn- och skolnämndens ordförande, Robert Beronius (L) att bättre tillgodose det behov som finns för barn vars föräldrar som till exempel arbetar inom handel, vård, omsorg, kollektivtrafik eller är blåljuspersonal. Beslutet innebär även att barn upp till årskurs 6 kan erbjudas omsorg under tid då fritidshemmen är stängda.

– Alla jobbar inte kontorstider. En stor och ökande grupp i samhället som kämpar med tider och livspussel är ensamstående föräldrar. Därför är det viktigt att förskolans och fritidshemmens öppettider anpassas till verkligheten, säger Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden

Han menar att många föräldrar kommer för sent med andan i halsen och får skuldkänslor, våndan med att kunna få någon närstående att hjälpa med lämning och/eller hämtning när arbetstiderna inte stämmer med förskolans vilket enligt Robert Beronius (L) är en frustrerande verklighet för många med barn i förskolan och på fritids. 

Sedan 2020 erbjuds även nattomsorg vid Palettens förskola i Norrtälje, vilket visat sig vara en tillgång under pandemin för att just vård och omsorgspersonal ska kunna jobba inom vård, omsorg eller är blåljuspersonal.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!