Ny ridskola tar över i ridanläggningen i Rimbo

publicerad 5 april 2023
- av Redaktionen

RIMBO. Ridklubben Norrtälje Ryttare har kommit överens med Norrtälje kommun om att driva ridskola på ridanläggningen i Rimbo med start redan i vår.

Det var 21 mars som ridskolan som drivs av Rimbo Ryttare på ridanläggningen i Vallby stängde och försattes i konkurs. Nu har alltså Norrtälje kommun kommit överens med ridklubben Norrtälje Ryttare om att de skall bedriva ridskola i Rimbo.

– Det har varit viktigt för oss att så snabbt det gått att skapa möjligheter för att en ridskola ska kunna komma igång igen i Rimbo, därför är jag väldigt glad att vi fått til den här överenskommelsen, säger Nicklas Salmin (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Det är viktigt inte minst eftersom det är främst flickor som rider och vi vet att flickor idrottar och deltar i föreningsidrotten i mindre grad än pojkar, så det här handlar om både jämställdhet och folkhälsa, säger Nicklas Salmin (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Norrtälje Ryttare är en ideell förening som under lång tid drivit ridskolan i Vigelsjö och de ser fram mot att driva ridskola även i Rimbo.

– Vårt fokus är en bra och trygg grundläggande utbildning i häst- och ridkunskap med hög kvalitet, med en trevlig föreningsgemenskap kring hästar, stall och ridning. Vi tycker att det ska bli jätteroligt att få lägga till ridanläggningen i Vallby i vår förening och hoppas att hela vår stora hästgemenskap i kommunen kommer fortsätta blomstra framåt, säger Erika Örling från Ridklubben Norrtälje Ryttare, ett pressmeddelande från Norrtälje kommun.

Ridklubben Norrtälje Ryttare hoppas på att dra igång medd verksamheten på Vallby redan under april. Det är Norrtälje kommun som äger hela ridanläggningen Vallby i Rimbo och Ridklubben Norrtälje Ryttare kommer hyra anläggningen av kommunen för att driva ridskola.

FOTO: Norrtälje Kommun

Nicklas Salmin (L) är förutom ordförande i kultur- och fritidsnämnden ansvarig utgivare för Allt Om Norrtälje. 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!