Ny utbildning till Norrtälje – och fortsatt förtroende för specialistutbildning

publicerad 2 februari 2022
- av Redaktionen
annons

NORRTÄLJE. När TUC Yrkeshögskola beviljades utbildningar för de kommande åren fick satellitorten Norrtälje en ny utbildning. För första gången kommer man att kunna läsa till stödpedagog på orten.

annons
annons

Dessutom får vidareutbildningen Specialistutbildad undersköterska inom demensvård förnyat förtroende. Beskedet kom nyligen när Myndigheten för yrkeshögskolan tillkännagav vilka beviljade utbildningar TUC Yrkeshögskola får anordna de kommande åren.

Att studera via en satellitort innebär att delta i undervisningen via direktsänd videolänk från utbildningens huvudort. Beslutet innebär 43 nya utbildningsplatser fördelat över 4 år.

– I Norrtälje har vi ett stort och växande rekryteringsbehov inom bland annat vård och omsorgssektorn. Att vi äntligen fått utbildningen stödpedagog beviljad till Norrtälje förbättrar möjligheterna för arbetsgivare att rekrytera kompetensen på hemmaplan. Det är riktigt kul att samarbetet mellan oss på campus Roslagen tillsammans med TUC Yrkeshögskola och våra lokala arbetsgivare ger resultat för fortsatt utveckling, säger Frida Karlsson Bladlund, VD för Campus Roslagen AB, i ett pressmeddelande.

Mattias Lind Magg, VD på TUC, säger:

– Vår nära kontakt med arbetslivet är inte bara något vi på TUC Yrkeshögskola värderar väldigt högt, det är även avgörande för om en ansökan beviljas av Myndigheten. Vi kan därför inte låta bli att sträcka på oss eftersom varje enskild utbildning är ett tydligt bevis på vår goda dialog med samverkande företag. Vi på TUC är otroligt stolta över det fina samarbete vi har med näringslivet, ett samarbete som nu lett till att vi kan utveckla vårt samarbete med Norrtälje som satellitort. Tillsammans har vi lyckats skapa utbildningar som är precis i linje med det arbetsmarknaden efterfrågar.

Fakta:

TUC Yrkeshögskola är en av landets största anordnare av yrkeshögskoleutbildningar. På TUC arbetar de med att höja individens värde på arbetsmarknaden – och även för att tillgodose samhällets behov av kvalificerad arbetskraft. Såväl arbetsgivare som studerande får exakt den kompetens de behöver, med kortast möjliga startsträcka. TUC har lång erfarenhet av att tillsammans med arbetslivet anordna yrkeshögskoleutbildningar, YH.

YH-utbildningar är en statlig eftergymnasial utbildningsform och erbjuds inom branscher där det finns ett uttalat behov av utbildad arbetskraft. Merparten av de som avslutar en utbildning hos TUC, har jobb inom det område de är utbildade inom, sex månader efter examen. TUC Yrkeshögskola bedriver verksamhet i åtta kommuner; Linköping, Tranås, Stockholm, Jönköping, Motala, Västervik, Lidköping och Helsingborg.

Källa: TUC Yrkeshögskola

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!