Omfattande arbeten vid Gustaf Adolfs väg – bilister trotsar förbud

publicerad 7 februari 2024
- av Daniel Rämsell
Gustaf Adolfs väg är avstängd för genomfart i riktning mot sportcentrum och har betydande inverkan på trafiken i området. Avstängningen, som beror på breddningsarbeten av gång- och cykelvägen, pågår från den 31 januari till den 25 februari.FOTO: Daniel Rämsell
ANNONS:

Gustaf Adolfs väg är avstängd för genomfart i riktning mot sportcentrum och har betydande inverkan på trafiken i området. Avstängningen, som beror på breddningsarbeten av gång- och cykelvägen, pågår från den 31 januari till den 25 februari.

Gustaf Adolfs väg i Norrtälje har varit avstängd för all genomfartstrafik vid korsningen Gustaf Adolfs väg/Bergsgatan, i riktning mot Sportcentrum, sedan 31 januari. Åtgärden är en del av kommunens arbete för att förbättra infrastrukturen för gång- och cykeltrafikanter genom att bredda den befintliga vägen. Arbetet väntas pågå till och med 15 februari.

ANNONS:

Under perioden kommer trafikljusanläggningen i den berörda korsningen att vara helt avstängd, vilket förväntas leda till betydande påverkan på trafikflödet i området. Norrtälje kommun uppmanar alla trafikanter att vara extra uppmärksamma på den temporära skyltningen som är uppsatt på platsen och att följa de omdirigeringar som gäller tillsvidare.

När Allt Om Norrtälje besökte platsen på måndagen var det tre bilar som trotsade förbudet och körde i riktning mot Stockholmsvägen, trots tydliga skyltar om omdirigering.

ANNONS:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!