fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
annons (150 × 40 mm)

RIMBO. Vid en utmätning i Rimbo upptäcktes en hemlig droglaboratorium där en 39-årig man bland annat misstänks ha framställt den farliga drogcocktailen “Purple Drank”, samt en mängd andra narkotikaklassade substanser.

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

En händelse av ovanlig karaktär utspelades nyligen i Rimbo, när polisstyrkor upptäckte en hemlig tillverkningsplats för den dödliga opioidbaserade drycken “Purple Drank”. En 39-årig man misstänks ha producerat drycken, som är en mix av receptbelagda läkemedel och läsk, i sin källare.

En polispatrull besökte 39-åringens bostad i slutet av februari för att bistå Kronofogden i samband med en utmätning. Polispatrullen noterade att mannen verkade nervöst. När de noterade att det fanns ytterligare en person i bostaden vägrade mannen svara på vissa frågor. Detta ledde till att polisen beslutade om en husrannsakan.

Under husrannsakan flydde en annan individ från platsen. Trots att polisen sökte efter personen med såväl hundpatrull som helikopter lyckades de inte få tag i honom. I källaren fann polisen dock tomma flaskor av hostmedicin, sockerlag och nästan tre kilo av läkemedlet Pregabalin, som är klassificerat som narkotika.

Vid en följande teknisk undersökning i bostaden upptäcktes ytterligare narkotikaklassade substanser.

Utifrån fynden tror polisen att mannen kan ha tillverkat “Lean” eller “Purple Drank”, en farlig cocktail av receptbelagda läkemedel och läsk. Denna dryck, som är populär inom vissa hiphopkretsar i USA, har varit kopplad till flera dödsfall.

39-åringen åtalats nu för grovt narkotikabrott, men nekar till anklagelserna. Han hävdar att alla upptäckta ämnen tillhörde en annan man som hyrde ett rum i bostaden, och att denne producerade energidryck.

 

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook