Prisad av Riksidrottsförbundet – ”Väldigt hedrande”

publicerad 19 februari 2022
- av Pove Persson
ANNONS:

GRISSLEHAMN. En prisad eldsjäl. Marianne Bjarneskans, ordförande i Grisslehamns SK och gymnast sedan barnsben, har tilldelats Riksidrottsförbundets förtjänsttecken i guld. Priset tog hon emot på Hotell Havsbaden nyligen.
– Det känns väldigt roligt att få en sådan utmärkelse, säger 72-åringen.

Riksidrottsförbundet delar ut den här utmärkelsen till 100 personer vart annat år. Marianne Bjarneskans skulle egentligen fått den förra året, men pandemin satte stopp för det. Nu fick hon istället ta emot den på Hotell Havsbaden i Grisslehamn som en av 100 utvalda bland 850 000 ideella idrottsledare i landet. Stort, så klart.

– Det känns jättekul att få denna utmärkelse bland så många kandidater, säger Marianne. När jag flyttade till Grisslehamn 2001 trodde jag att jag var färdig med gymnastiken, men när en lite granntjej började stå på händer och så, började jag hjälpa henne och sedan startade jag efter förfrågan en gymnastik-grupp på orten. Och jag håller än i dag på med barn- och ungdomsgymnastik i Medborgarhuset vid idrottsplatsen i Grisslehamn.

ANNONS:

– Jag brinner verkligen för gymnastiken, där jag har min bakgrund både som gymnast och som anställd på gymnastikförbundet.

Och hon har prisats förr.

– Jag är väldigt stolt över att tidigare fått ta emot gymnastikförbundets Lingmedalj, som är deras högsta utmärkelse. Sedan har jag även fått ett stipendium av Norrtälje kommun, det är så kul.

ANNONS:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!