Roslagsblomman fortsätter hjälpa barnfamiljer

publicerad 9 december 2021
- av Redaktionen
Annons:

NORRTÄLJE för sjätte året i rad kommer julklappssäcken till förmån för ekonomiskt utsatta familjer att finnas på Norrtälje Turistbyrå. RoslagsBlomman delar ut julklappar till familjer med barn/ungdomar i Norrtälje kommun.

I år kommer julklappssäcken till förmån för ekonomiskt utsatta familjer att finnas på Norrtälje Turistbyrå. Från den 1 december kan de som vill, skänka julklappar eller presentkort, till barn och ungdomar. Många är mellan 10-19 år, så även presentkort är en välkommen julklapp. Insamlingen pågår fram till 11 december klockan 15.00.

RoslagsBlomman är en ideell förening som bildades 2013 av Marie Sandström och Carina Blom. Föreningen stödjer barn och ungdomar i ekonomiskt utsatta familjer i Norrtälje kommun med terminsvis aktiviteter, de betalar fakturorna och betalar aldrig ut pengar.

Marie Sandström och Carina Blom träffades 2012 på en utbildning till “Verksamhetsledare i Sociala företag”. Det är företag som tar emot personer som är inskrivna på Arbetsförmedlingen och de får sedan arbeta hundra procent av sin egen förmåga. Vilket ger både självförtroende och möjlighet att utvecklas.

Tjejerna bestämde sig för att bilda RoslagsBlomman tillsammans, där de bland annat betalar fakturorna för terminsvisaktiviteter för familjerna som söker via hemsidan. Julklapparna som samlas in ger de även till exempelvis Kvinnojouren Snäckan, Guldkant i Rimbo samt de Svenska kyrkorna i kommunen som behöver som sedan vidarebefordrar julklapparna till sina behövande familjer.

Varje år sedan 2015 anordnar RoslagsBlomman en insamling där privatpersoner och företag kan bidra med julklappar eller bidrag till terminsaktiviteter till Norrtälje kommuns barn/ungdomar i ekonomiskt utsatta familjer.

– Julklappsinsamlingen är en fantastisk möjlighet att göra skillnad. En fin möjlighet att ge barn och ungdomar i ekonomiskt utsatta familjer en fin jul, säger Marie Sandström.

Förr om åren har Roslagsblomman stått en dag på Stora Torget i Norrtälje och sen har en butik i Norrtälje Handelsstad tagit över tomtesäcken en vecka och fortsatt samla in julklappar och det har fungerat jättebra.

I och med pandemin förra året gick det inte att stå på Stora Torget utan julklappssäcken förflyttades in på Norrtälje Turistbyrå och de som inte ville gå in och lämna en julklapp kunde knacka på och lägga den i en korg utanför. I år blir det samma upplägg. Julklappssäcken kommer att finnas på Norrtälje Turistbyrå från den 1 december till den 11 december kl. 15.00.

-Alla som vill bidra med en nyinköpt klapp till ett värde mellan 50-100 kronor eller ett mycket uppskattat presentkort är varmt välkommen, säger Marie Sandström och förklarar att den som vill skänka julklapp eller presentkort sätter en lapp på klappen och skriver om den passar en kille eller tjej, samt lämplig ålder eller om det är ett presentkort.

TEXT: MARIA STENUDD
FOTO: PRIVAT

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!