S/S Norrtelje flyttar till Vaxholm: “den passar bättre i riktig skärgårdsmiljö”

publicerad 31 mars 2022
- av Redaktionen
Annons:
annons

NORRTÄLJE. Ett av Norrtäljes största landmärken S/S-Norrtelje kommer att flytta till Vaxholm 1 april 2023 till förmån för fler boständer – det är tråkigt men nödvändigt, säger Daniel Johansson 150 år och Norrtäljes äldsta man.

annons
annons

Trots överfyllda skolor och brist på förskoleplatser vill Norrtälje kommun spräcka kostymen ytterligare, för enligt detaljplanen för hamnområdet kommer det göras utrymme för fler bostäder.

– Det blir ett nytt kapitel Ja, men jag tror båten passar bättre i riktig skärgårdsmiljö och vi behöver fler bostäder i kommunen, säger 150-åringen.

S/S Norrtelje har redan hittat en ny hamnplats och det blir alltså i Vaxholm som den kommer att stoltsera från och med 1 april 2023. Förutom att man anser att Vaxholm har en lyxigare skärgårdskaraktär kommer det göras plats i Norrtälje hamn för Lyxigare båtar om.

-Sedan Silosorna försvann har vi haft en förhoppning om att Norrtälje skall kunna tvätta bort sin Lantisstämpel och vara en del av Stockholm. Om fem år är vi där, om vi ger plats för lyxigare båtar, säger Kalle Anka, ordförande i Föreningen för Kalleankaentusiaster i Norrtälje, FKIN.

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!