Serievåldtäktsmannen “Predikanten” från Rimbo åtalad för nya våldtäkter

publicerad 6 november 2023
- av Daniel Rämsell

Den sedan tidigare kända serievåldtäktsmannen från Rimbo, kallad “Predikanten” som tidigare dömts för grova sexualbrott mot kvinnor, står återigen inför rätta och åtalas nu för ytterligare två våldtäkter och ett fall av misshandel.

231106 Artikeln är tillfogad en rättelse. 

Det var 2021 som “Predikanten” dömdes till fem år och fyra månaders fängelse för brott som inkluderade grov våldtäkt och sexuellt ofredande. Händelserna skall ha ägt rum mellan 2018 och 2020 i Stockholm, Uppsala och Borlänge.

Lokal annonsör

Mannen, som är en småbarnsfar från Rimbo, var tidigare en medlem av en religiös gemenskap där han ofta ledde andakter och bönemöten. Han blev identifierad som den misstänkte serievåldtäktsmannen efter att hans hustru kontaktade polisen, vilket ledde till att han kunde kopplas till DNA-spår från brottsplatserna.

Nu står mannen alltså ånyo inför rätta, denna gång för brott som skall ha inträffat mellan maj och augusti 2020, i Rimbo. Enligt uppgifter till Norrtelje tidning skall predikanten och offret båda varit en del av en religiös församling.

Rättelse 231106: I en tidigare version av artikeln stod det att den åtalade mannen tjänstgjort som pastor. Det har han alltså inte gjort. Vi ber om ursäkt för felaktigheterna.  

 

Lokal annonsör