Skickade porrfilmer och sexleksaker till chef på socialkontoret

publicerad 3 januari 2023
- av Redaktionen
Annons:

NORRTÄLJE. En tidigare anställd vid socialförvaltningen i Norrtälje kommun åtalas för sexuellt ofredande mot sin tidigare chef och dennes barn. Den misstänkte skall ha skickat porrfilmer, en sexleksak och kondomer till chefen och dennes barn. DNA på breven har kunnat kopplas till den misstänkte, som nekar till brotten.

I juni 2020 råkade chefens bilar ut för skadegörelse, och kort därefter fick chefen och dennes barn paket med porrfilmer i sin brevlåda. Titeln på en av filmerna anspelade på en relation med chefen. Chefen anmälde sedermera händelsen till polisen och kontaktade återförsäljaren för att få reda på vem som köpt filmerna, men företaget ville inte avslöja informationen. De lät dock meddela till vilka orter filmerna hade skickats.

En av de använda postadresserna fick chefen att misstänka att de tidigare trakasserierna hade med den tidigare medarbetaren att göra och rapporterade sina misstankar till polisen.

I februari 2021 dök ett nytt brev upp, riktat till chefen. På brevet stod det “hora” och “slyna” skrivet.

I april 2021 fick brottsoffret ett paket med en dildo. På paketet var handstilen densamma som på de tidigare brev och försändelser chefen fått. Bara några dagar senare fick hen ett brev med en använd kondom och åkte omedelbart till polisstationen för att anmäla det. Polisen tog DNA-tester på båda breven och lyckades genom kuvertet koppla ihop det med den tidigare medarbetaren.

I maj kom ytterligare ett brev som även det innehöll en kondom och ett papper med ett datorutskrivet meddelande. Det var ett hotfullt och sexuellt budskap där avsändaren skrev att chefen skulle utsättas för sexuellt våld.

Den tidigare medarbetaren åtalas alltså nu misstänkt för flera fall av ofredande men nekar till brott. 

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!