Tillfällig vaccinationsmottagning mot covid-19 i Norrtälje Sportcentrum

publicerad 5 december 2021
- av Redaktionen

NORRTÄLJE. Regionens vaccinationsmottagning i Norrtälje innerstad flyttar tillfälligt till Norrtälje Sportcentrum den 1 december till den 10 december. På det viset kan vaccinationsmottagningen erbjuda fler invånare och övriga länsbor möjlighet att vaccinera sig mot både covid-19 och säsongsinfluensan.

Det har den senaste tiden varit ett hårt bokningstryck på regionens vaccinationsmottagningar, liksom i Norrtälje. Många vill vaccinera sig och flera vaccinationsmottagningar i länets norra delar har stängt, vilket innebär att många länsbor beger sig till Norrtälje för att bli vaccinerade.

Den 1–10 december kan du vaccinera dig mot covid-19 och säsongsinfluensan i Norrtälje Sportcentrum. Vaccinationsmottagningen håller öppet klockan 12.00–17.30 mellan den 1–5 december och klockan 12.00–16.300 den 6–10 december. Du bokar tid via appen Alltid Öppet eller telefonbokningen som nås via 1177. Du kan också komma på en drop-in-tid, det vill säga utan att behöva boka en tid när som helst mellan ovanstående klockslag.

Lördag den 11 december har regionens vaccinationsmottagning öppet för vaccinationer mot covid-19 och säsongsinfluensan i Rimbo Hälsocentral. Det är öppet mellan klockan 09.00–14.30 och det går bra att komma när som helst mellan dessa klockslag. På tisdagar från och med den 30 november mellan klockan 17.00–20.00 går det också bra att komma på drop-in på Rimbo Hälsocentral.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar i vilken ordning personer ska erbjudas en påfyllnadsdos. Det innebär att äldre ska få sin påfyllnadsdos först. Det ska gå minst fem månader mellan den andra dosen och påfyllnadsdosen om du är född 1956 eller tidigare. När vaccinationstäckningen är god för dos 3 i denna stora grupp kommer regionenen successivt att släppa på andra grupper enligt Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning. Se mer information under länkar och information nedan

– Det är mycket angeläget att snabbt och effektivt kunna erbjuda vaccination, både dos 1, dos 2 och påfyllnadsdosen. Då minskar vi smittspridningen och belastningen på vården och omsorgen – varje stick räknas, säger Maria Johansson, förbundsdirektör för Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje som ansvarar för att samordna det lokala vaccinationsarbetet utifrån regionens planering, i ett pressmeddelande.

Mitt Roslagen

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!