Tollbring och Hagman satsar på topp tio i Sverige på Padel

publicerad 16 juni 2022
- av Daniel Rämsell
ANNONS:
annons

RIMBO. Ken Tollbring och Martin Hagman är bäst i Roslagen på padel men det var inte länge sedan som Tollbring spelade på högsta nivå i handboll. – Man har ju haft vinnardjävulen i sig från barndomen och det tror jag är den viktigaste egenskapen för framgång oavsett sport, Säger Ken Tollbring, 34 år från Rimbo.

annons
annons

Tollbring har nyligen lagt handbollsskorna på hyllan men har inte slutat prestera på toppnivå för det. Tillsammans med sin kompanjon Martin Hagman är de nämligen bäst på Padel i Roslagen och nu siktar de mot högre höjder.

– Till hösten är tanken att vi ska försöka spela två sanktionerade tävlingar i månaden. Förhoppningar är väl att kunna få vara med och mäta sig med de som är strax under topp tio i Sverige, säger 34-åringen.

Om vi backar tillbaka bandet lite, så var det i en annan sport som Ken presterade på toppnivå. 2013 gick Rimbo HK som bekant upp till elitserien i handboll och mycket, om inte mest på tack vare ett speciellt efternamn – Tollbring. Förutom tre Tollbringare: Jeff, Ken och Jerry i startsjuan, stod Mamma Helene och Pappa Dick för ett fullbordat pentagon.

 – Det viktigaste stavas nog tränare från barndomen – mamma Helene och pappa Dick. De har stått för en mycket stor del av framgången eftersom de tränat i stort sett alla ungdomslag sen vi varit små och det är där hjärtat ligger om man ska fortsätta kunna ligga på samma nivå framöver, säger Ken.

Även om Rimbos visit i handbollens finrum var kortvarig har Rimbo HK i mer än ett decennium spelat i allsvenskan, näst högsta ligan på herrsidan.

ANNONS:

– Hade vi där och då satsat ordentligt och haft chansen att bara få spela handboll är jag övertygad om att vi klarat oss kvar det året. Sen finns de ju tankar varför man inte bara stack vidare och blev proffs men där och då var man nog för bekväm och hemmakär.

“Hemmakär” verkar dock inte vara något som bekymrar Ken så mycket längre eftersom hans käraste sport handbollen nu är ett minne blott, till förmån för padel.

– När första Padelhallen öppnades i Norrtälje uppe vid gamla Intersportbutiken gav Per Anjou mig ett lånerack och log lite på ett tveksamt sätt när jag började slå över bollen, säger Ken.

Nu cirka fem år senare är alltså Ken tillsammans med Hagman bäst i Roslagen på sporten.

– Tävlingsmomentet, att kunna få mäta sig med dom bästa i sin idrott är alltid målet. Man har ju haft vinnardjävulen i sig från barndomen och det tror jag är den viktigaste egenskapen för framgång oavsett sport, avslutar Tollbring.

FOTO: Nicklas Salmin


annonser
annonser

ANNONS:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!