Tomtar i ån ligger på is – skulle paddla för efterlevande

publicerad 18 december 2022
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. Norrtäljeån skulle fyllas med tomtar för tredje året i rad och i år skulle det paddlas det för suicidprevention och efterlevandestöd till de som drabbats av självmord. Nu har eventet ställts in på grund av isbildning i ån. “Vi har bestämt att byta ut tomtar till ägg & kycklingar lagom till påsk istället! Kanske en och annan påskkärring! Det får bli en Påsk-Sup helt enkelt”, skriver evenemangsskaparna på sin Facebook-sida.

Det var under söndagen som eventet skulle hållas och i år hade initiativtagarna och SUP-entusiasterna Denise Keyser från Atmajala, och Lisa Brown, från Lisa Brown Yoga, valt att paddla till förmån för lokalorganisationen för SPES.

SPES arbetar med suicidprevention och efterlevandestöd till de som drabbats av självmord. SPES är en rikstäckande ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden och som är till för alla som mist en familjemedlem, släkting, partner eller god vän genom suicid, skriver de på sin hemsida.

Nu ställs alltså eventet ställts in på grund av det kalla vädret, som orsakat isbildning i ån.

“Vi har tyvärr ingen isbrytare och graderna är lite för barska även för de tuffaste vinterpaddlarna..”, skriver det sin Facebooksida.

Det blir inga tomtar i ån detta år men evenemangsskaparna hintar om att vi kanske kommer kunna skåda påskkärringar i ån under lite varmare förhållanden.

“Vi har bestämt att byta ut tomtar till ägg & kycklingar lagom till påsk istället! Kanske en och annan påskkärring! Det får bli en Påsk-Sup helt enkelt!”, skriver de.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!