Ung entreprenör vill boosta småföretag genom marknadsföring på sociala medier

publicerad 6 juli 2023
- av Daniel Rämsell
Annons:

RIMBO. Pelle Engdahl, en 17-årig gymnasieelev från Rimbo, har med hjälp av Norrtälje kommuns projekt “Egen sommar”, lanserat MeadowValley Marketing – ett företag med ambitionen att boosta mindre företags närvaro på sociala medier.

Elev på ekonomiprogrammet på Åva gymnasium i Täby, Pelle Engdahl, från Rimbo har en tydlig vision för sitt företag, MeadowValley Marketing: att hjälpa småföretag att etablera sig på sociala medier och därmed öka deras popularitet och försäljning. Med projektet “Egen sommar”, erbjuds han nu en gyllene chans att förverkliga sin idé och samtidigt skapa erfarenheter och kontakter för framtiden.

– Min affärsidé är marknadsföring på sociala medier Jag driver marknadsföring via sociala medier-plattformar åt andra företag som inte har tillräckligt med kunskap eller tid att göra det själva, förklarar Pelle. Mitt främsta mål under projekttiden är att skaffa erfarenhet och skapa kontakter inför framtiden, exempelvis för potentiella jobb efter gymnasiet, fortsätter Pelle.

Pelle är redan igång med sin första kund – hans bästa väns företag, WVs glass ES som Allt Om Norrtälje tidigare skrivit om.  Samarbetet ger Pelle värdefull erfarenhet inom sin bransch och hans vän möjligheten att fokusera mer på sin kärnverksamhet.

Enligt Pelle, kommer den största utmaningen för hans företag att vara konkurrensen med andra företag som erbjuder samma tjänst. Trots detta, ser han optimistiskt på sin verksamhet.

– Min verksamhet är inte beroende av väder eller plats och är därför väldigt lätt att arbeta med utifrån mina egna förutsättningar, tillägger han.

Förväntningarna på sommaren är höga. Pelle hoppas att kunna skapa partnerskap med minst fem olika kunder att jobba med. Han ser också fram emot att lära sig så mycket som möjligt om marknadsföring och hur livet är som egenföretagare.

Egen sommars stöttning från kommunen har, enligt Pelle, varit både otroligt lärorik och rolig. Han ser fram emot att fortsätta samarbeta med dem under sommaren och få möjligheten att representera kommunen.

– Att få testa driva företag redan nu är en fantastisk möjlighet för mig att få erfarenhet och kunskap om företagande innan jag ska driva ES-företag (Egensommarföretag) igen i årskurs tre säger Pelle. Det är också en bra möjlighet att kunna skapa ett nätverk som man kan ha nytta av livet ut, avslutar Pelle.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!