Unik dagsutflykt till Grisslehamn för anhöriga till demenssjuka

publicerad 26 maj 2023
- av Redaktionen

NORRTÄLJE KOMMUN erbjuder en dag för avkoppling och gemenskap till dem som vårdar anhöriga med demens. Den 14 juni arrangeras en utflykt till den natursköna Grisslehamn, med besök till Albert Engströms berömda ateljé.

Att vårda någon med demens kan vara både utmanande och emotionellt påfrestande. Därför är det avgörande att ta tid för egentid och återhämtning. Detta evenemang ger en möjlighet att koppla av, uppleva en dag av lugn och finna stöd i gemenskapen med andra som befinner sig i liknande situationer.

Utflykten, som arrangeras av Norrtälje kommun, innebär en tur till Grisslehamn, med möjlighet att besöka Engströms museum. Deltagarna kan njuta av en kostnadsfri lunch i den pittoreska trädgården, ta del av en sångupplevelse och visning av Kapellet, eller bara ta en promenad vid det vackra havet.

Dagen är flexibel och besökarna väljer själv vilka aktiviteter de vill delta i. Möjlighet ges även att bara sitta vid havet och njuta av lugnet och den friska havsluften. Utöver lunch erbjuds också fika under dagen, allt kostnadsfritt.

Datum, tid och plats

Datum: 14 juni
Kostnadsfritt
Plats: Avresa från Norrtälje busstation
Tid: Bussen avgår från Norrtälje kl. 10.00 och är tillbaka i Norrtälje cirka 17.00

Anmälan och specialkost

Anmälan senast 8 juni. 
Anmäl dig här 
Då kommunen bjuder på lunch och fika är det viktigt att du anger om du har specialkost, skriver de på sin hemsida.
Du kan även anmäla ditt deltagande på telefon: 0176-746 74
OBS! Endast begränsat antal platser

FOTO: Alexander Castman

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!