Villabrand i Rimbo – totalstopp i trafiken – förundersökning om mordbrand initierad

publicerad 22 april 2024
- av Alexander Hall
På måndagen larmades polis och räddningstjänst till en villa utanför Rimbo avseende brand och räddningsuppdraget har inneburit stopp i trafiken. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand. FOTO: Sanna Jansson

På måndagen larmades polis och räddningstjänst till en villa utanför Rimbo avseende en brand och räddningsuppdraget har inneburit stopp i trafiken. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand. 

Det var på måndagsförmiddagen klockan 10.16 som räddningstjänsten larmades till ett hus längs väg 280, utanför Rimbo. Polis och ambulans kallades också till platsen och bistod räddningstjänsten i släckningsarbetet. Det var stopp i trafiken i bägge riktningar på grund av räddningsarbetet.

Polisen rapporterar på sin hemsida att man inledd förundersökning om misstänkt mordbrand, eftersom det råder oklarheter kring brandorsaken.

“Eftersom det råder oklarheter kring hur branden startat har polisen inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand. Polisen har flertalet uppgifter vid bränder. Den viktigaste är att rädda liv och begränsa skador. En annan uppgift är att utreda om det är ett brott som ligger bakom olyckan.”, skriver på polisen på sin hemsida.

Artikeln kan komma att uppdateras.. 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!