15-åring från Norrtälje sköt mot villa i Huddinge: “Bror pangade du fel dörr?”

publicerad 20 november 2023
- av Daniel Rämsell
Strax innan skjutningen skickar pojken en bild på vapnet till en annan person.

En 15-årig pojke från Norrtälje avlossade skott mot en villa – bara några meter från att träffa husägaren. Nu står han åtalad misstänkt för mordförsök.

En vanlig kväll förvandlades till en mardröm för en man i Huddinge när hans hem blev måltavla för skottlossningen. 15-åringen som misstänks för gärningen har hävdat att skottlosningens syfte var att lösa en skuld och avfyrade skotten mot villan medan husägaren var hemma och tittade på TV.

Mannen, som var ensam hemma vid tillfället, uppfattade först skotten som smällare. Först efter att ha upptäckt glassplitter och skotthål i sitt hem förstod han allvaret i situationen och larmade 112. Polisen anlände snabbt till platsen och kunde konstatera två skotthål i huset, ett genom ytterdörren och ett genom ett fönster.

Lokal annonsör

Pojken kommunicerade i efterförloppet via Snapchat att han skjutit mot fel hus. BILD: Polisens förundersökningsprotokoll.

Pojken kommunicerade i efterförloppet via Snapchat att han skjutit mot fel hus.

”Bror pangade du fel dörr?”

”Svara snabbt”.

15-åringens svar i meddelandet: 

Lokal annonsör

”Dom gav mig fel dörr”.
“Jag pratade ft med honom hela vägen tills de va dax”
“Nu söger de är fel”
“Jag gjorde allt rätt ni gav mig fel elr din grabb”
“o han säger hans grabb gav fel”

Polisen kunde snabbt efter skjutningen spåra pojkens rörelser före och efter brottet, inklusive hans resa från Norrtälje till Huddinge. Pojken dokumenterade även själva skjutningen med sin mobiltelefon.

19 september kunde pojken gripas efter att ha varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Han har sedan dess suttit frihetsberövad, men så sent som på torsdagen föregående vecka släpptes han ur häktet i väntan på dom, enligt uppgifter till Norrtelje Tidning.