23-åriga Entreprenören Samuel från Norrtälje lunchar med kungen

publicerad 21 juni 2023
- av Daniel Rämsell
Annons:

NORRTÄLJE. Samuel Christiernin, 23-årig företagsledare och grundare av produktionsbolaget SENIO AB, har bjudits in för att äta lunch med kungen och drottningen. Vid sidan av sitt framgångsrika entreprenörsskap, hjälper Christiernin också andra unga blivande entreprenörer i Norrtälje. Inbjudan att få äta lunch med kungaparet kom som en överraskning för Samuel men är inte helt osannolik.

Imorgon torsdag kl 12.00 kommer Samuel Christiernin, Norrtälje-baserad ung entreprenör, att dela bord med Sveriges kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid Tessinska Palatset i Stockholm som en del av att kungen firar femtio år på tronen. Även om det tog en stund för Samuel att ta in nyheten, tror Christiernin att hans inbjudan beror på hans engagemang för ungas entreprenörskap i Norrtälje.

– I anslutning till ett samtal om kostpreferenser från landshövdingens assistent fick jag ett mail från Anna Kindberg Batra, det vill säga Landshövdingen. Hon frågade om jag ville delta i firandet av att kungen suttit på tronen i femtio år, berättar Christiernin. Först trodde jag att det var ett skämt, men det var det inte, fortsätter han och skrattar.

Det är värt att notera att Samuel inte bara leder sitt företag – produktionsbolaget SENIO AB, utan även hjälper andra unga företagare i Norrtälje kommun. Han är del av kommunens initiativ “Egen sommar”, där han fungerar som projekt- och utbildningsledare. Dessutom sitter han i styrelsen för Företagslabbet, ännu en kommunal satsning för att stödja lokala entreprenörer.

– Kungen och drottningen ville träffa några unga entreprenörer, säger Samuel. Jag känner mig jättestolt över att få representera Norrtälje i detta sammanhang. Det är verkligen en ära, säger han.

Även om det inte är klart om andra medlemmar av kungafamiljen kommer att närvara eller för den delen vilka andra deltagare som kommer att vara på plats är Samuel ivrig att ta tillvara på tillfället.

– Det ska bli kul att nätverka i denna miljö. Jag hoppas att få utbyta några ord med kungen, det skulle vara mäktigt, avslutar Samuel.

FOTO: Peter Knutsson/Kungl. Hovstaterna och Privat. 

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!