3,3 miljoner back för tiohundra – bättre resultat än väntat

publicerad 27 februari 2023
- av Redaktionen
Annons:

NORRTÄLJE. Tiohundra AB redovisar ett resultat om -3,3 miljoner kronor för 2022. Resultat är dock bättre än prognostiserat och beror bland annat på ökad produktion och statsbidrag.

– Våra medarbetare och chefer har arbetat hårt under 2022. Trots att det blev ytterligare ett tufft pandemiår har vi lyckats leverera ett bra resultat, tack vare ökad produktion i hälso- och sjukvården samt stor kostnadsmedvetenhet i våra omsorgsverksamheter, säger Tiohundras ekonomidirektör Johan Stjernfält, i ett pressmeddelande.

Det ekonomiska resultatet har alltså påverkats av statsbidrag som kommit bolaget till del sent under 2022. Dessutom har pensionskostnadernas ökning blivit lägre än förväntat.

Under pandemin fick bolaget skjuta på mycket av den planerade vården. Detta har bolaget fått jobba ikapp under 2022. Enligt Tiohundra får nu de flesta sina behandlingar och operationer inom tiden för vårdgarantin.

Trots hög belastning har Norrtälje sjukhus också under delar av 2022 kunnat avlasta Danderyds sjukhus genom att ta emot ambulanser från Österåker och Vallentuna, skriver de i pressmeddelandet.

Tiohundra har också uppnått målvärdena för Region Stockholms kvalitetsindikatorer inom akutsjukvården. Inom primärvården fick 98 procent av patienterna en medicinsk bedömning inom tre dagar, och 92 procent av BUP:s patienter hade fått tid för ett första besök inom 90 dagar.

Under året har också utvecklingen av den så kallade Guldstigen fortsatt. Guldstigen är ett verksamhetsöverskridande samarbete för att säkerställa jämlik vård och hälsa till personer med funktionsnedsättning.

Det sjukhusanslutna mobila hemsjukvårdsteamet, SAMS, har permanentats och har nu mellan 30 och 35 patienter inskrivna. SAMS avlastar sjukhusets vårdavdelningar samtidigt som livskvaliteten förbättras för de patienter som får besök i hemmet och slipper uppsöka sjukvården, skriver de.

– Trots tuffa förutsättningar och fortsatta krav på effektivisering har Tiohundras verksamheter åstadkommit mycket under året. Vi har god tillgänglighet till sjukvården och omsorgsverksamheterna får fina omdömen i brukarenkäter. Jag vill rikta ett varmt tack till alla medarbetare och chefer för deras fina insatser under 2022, säger Tiohundras VD Peter Graf, i pressmeddelandet. 

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!