A-traktorförare körde 150 kilometer i timmen – stoppades av polis

publicerad 10 mars 2024
- av Daniel Rämsell
Ett oväntat elfel var pojkens förklaring till att hans A-traktor kom upp betydligt högre hastigheter än vad som är tillåtet. Vansinnesfärden tog slut efter att han stoppades av polis. Nu har han dömts. FOTO: Genrebild som inte har något med händelsen att göra.

Ett oväntat elfel var pojkens förklaring till att hans A-traktor kom upp betydligt högre hastigheter än vad som är tillåtet. Vansinnesfärden tog slut efter att han stoppades av polis. Nu har han dömts.

Händelsen ägde rum i september förra året i närheten av Finsta, när polispatrullen uppmärksammade ett fordon som rörde sig med anmärkningsvärt hög hastighet längs Gamla Stockholmsvägen. Polisen lyckades polisen stoppa fordonet och upptäckte till sin förvåning att det rörde sig om en A-traktor, utrustad med LGF-skylt, som de hade jagat.

Vid tidpunkten för händelsen var den unge föraren på väg hem till Åkersberga efter ett biobesök i Norrtälje. Han förmedlade för polisen att han nyligen förvärvat A-traktorn, som fram till händelsen fungerat enligt förväntan med en hastighetsspärr på 30 kilometer i timmen. Pojken har dock förklarat att ett oväntat elfel uppstod under hemfärden vilket resulterade i att fordonet oväntat accelererade.

För att försöka identifiera felet ökade pojken medvetet hastigheten för att kunna lyssna på motorns ljud, vilket resulterade i att han nådde hastigheter väl över det tillåtna på den aktuella vägsträckan, trots att vägens hastighetsbegränsning är 70 kilometer i timmen.

Pojken förnekar att han gjort några modifieringar på fordonet och döms för hastighetsöverträdelse samt olovlig körning. Domstolen beslutade om 30 dagsböter om 50 kronor, totalt 1 500 kronor.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!