Alice från Norrtälje skrapade fram miljonvinst i direktsändning

publicerad 9 mars 2024
- av Daniel Rämsell
Alice skrapade hem 1.8 miljoner kronor på Triss. FOTO: Svenska spel

På lördagen skrapade Alice hem storkovan åt pappa Stefan i TV4:as Nyhetsmorgon.

Det var under en släktmiddag i januari som Norrtäljebon Stefan med familj skrapade fram tre stycken klöversymboler. Lotterna hade han fått av sin svärmor som inhandlat dem på ICA Nära, i Bergshamra.

– Vi får ofta Trisslotter av min svärmor. Denna gång skrapade vi fram tre Klöver-symboler. Det kändes helt overkligt och svårt att greppa, berättar vinnaren, i ett pressmeddelande.

På lördagsmorgonen var Alice och pappa Stefan i direktsändning i Nyhetsmorgon.

– Vi har valt nummer 8 och 16. Det finns väl egentligen ingen speciell anledning till dessa nummer, men det har varit bestämt sedan kvällen vinsten skrapades fram, säger Alice innan det är dags att gå in i tv-studion.

De valda lotterna visade sedermera en vinst på 15 000 kronor i månaden i 10 år, vilket blir en totalvinst på 1,8 miljoner kronor.

– När vi skrapade fram vinsten i januari så bokade vi direkt en skidresa till italienska alperna. Vi hade inte tänk åka på någon skidresa i år, men när vi skrapade fram vinsten så kunde vi inte låta bli att boka en resa, säger Stefan glatt och tillägger:

– Förutom det ska pengarna gå till smarta investeringar för vår och barnens framtid.

Emmy Altemyr, kommunikatör på Svenska Spel Tur, som var på plats på TV4 gläds med familjen.

– Stockholmarna har startat året lyckosamt minsann! Alice är den elfte personen från Stockholms län att skrapa Triss i tv i år. Hittills har länet kammat hem 6,9 miljoner kronor. Stort grattis, säger Emmy Altemyr, i pressmeddelandet.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!