Allt du behöver veta för stundande skolval

publicerad 23 januari 2024
- av Redaktionen
ANNONS:

Snart är det dags för skolval – alltså den period då vårdnadshavare till barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 ska önska skola. Här är allt du behöver veta om skolvalet.

Alla elever och blivande elever folkbokförda i Norrtälje kommun har rätt att önska plats i alla kommunala och fristående skolor i kommunen.

Innan skolvalet

Innan skolvalet är det bra om du kontrollerar att dina kontaktuppgifter stämmer. Det gör du via e-tjänsten nedan:

Norrtälje kommuns e-tjänst för vårdnadshavare

Skolvalsperioden

Årets skolval pågår mellan 16–31 januari.

ANNONS:

Skolvalet görs här:

minaskolval.se/norrtalje

Bra att veta när du önskar skola

  • Alla elever folkbokförda i Norrtälje kommun har rätt att önska plats i alla kommunala och fristående skolor i kommunen.
  • Elev som inte lämnar önskemål om plats i specifik skola eller som inte kan erbjudas plats i önskad skola är garanterad plats i en kommunal skola.
  • Ni kan lämna minst ett och max fem önskemål om skola. Vi rekommenderar att ni listar fler än en. Antalet skolor påverkar inte chansen att få eller inte få plats i den skola ni önskat i första hand.
  • Tänk på att önskemålet av skola kan påverka rätten om skolskjuts. Vill du veta vilken skola som är skolskjutsskola för ditt barn, hör av dig till kontaktcenter. Läs mer om skolskjuts längre ner på sidan.
  • Elever som går i årskurs 6 på en skolenhet som också erbjuder högre årskurser har placeringsförtur och flyttas upp till årskurs 7. Du behöver ändå logga in på http://minaskolval.se och delta i skolvalet för att bekräfta att det är ditt önskemål.

Beslut om skolval

Beslut om skolplacering för elever i förskoleklass och årskurs 7 publiceras senast 31 mars 2024 mars på minaskolval.se/norrtalje.

Här hittar du mer information och vanliga frågor och svar om skolvalet:

norrtalje.se/skolval

ANNONS:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!