Allt Om Norrtälje testar Pickleball på Racketladan

publicerad 16 april 2024
- av Alexander Hall
Pickleballbanan i Racketladan testas av Allt Om Norrtälje. FOTO: Redaktionen.

Allt Om Norrtälje gjorde ett besök i Racketladan för några veckor sedan för att testa Pickleball. – Det är sjukt kul, säger Allt Om Norrtäljes skribent Daniel Rämsell om sporten.

Pickleball, beskrivs som en blandning mellan tennis, badminton och bordtennis och uppfanns i USA på 1960-talet. På senare år har racketsporten kommit att bli den snabbast växande sporten i USA och populariteten i Sverige tycks också öka.

– Jag hade testat Pickleball två gånger tidigare i Enskede Rackethall. Jag fick blodad tand direkt och tycker att det är riktigt kul att man nu kan spela även i Norrtälje, säger Daniel Rämsell.

Daniel beskriv varför du tycker att det är kul! 

– Jag tror att det är för att det är väldigt lätt att få till ett bra spel redan första gången man spelar, säger Rämsell. Sedan är det klart att ju mer man spelar, desto mer taktik och teknik spelar in såklart, fortsätter han.

I Pickleball spelar man två eller fyra spelare och använder racketar av trä eller kompositmaterial för att slå en perforerad plastboll, som liknar en innebandyboll över nätet. Pickleballbanans mått och utformning är tagna från badminton men reglerna liknar tennis.

– Till skillnad från exempelvis bordtennis eller tennis, är skruvar inte lika mycket avgörande i Pickleball, vilket också bidrar till enkelheten, säger Rämsell. Jag tycker att Pickleball absolut är en av de roligaste Racketsporterna jag spelat och då har jag spelat mycket tennis, bordtennis och padel genom åren, fortsätter Rämsell.

– Jag hoppas att intresset för pickleball ökar i Norrtälje. Just nu har vi bokningar på Pickleball-banan cirka två gånger i veckan men vi hoppas på mycket mer än så, säger Magnus Ryderstedt som driver Racketladan.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!