Ann-Sophie Holgersson ny förbundsdirektör för Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje

publicerad 2 november 2023
- av Redaktionen

Direktionen för kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje har utsett Ann-Sophie Holgersson till ny förbundsdirektör. Ann-Sophie kommer närmast från en roll som förvaltningschef i Vaxholms stad och har lång erfarenhet som chef inom både sjukvårds- och omsorgssektorn, bland annat inom Tiohundra AB.

Ann-Sophie Holgersson har bred erfarenhet inom områdena sjukvård och omsorg. Hon har under åren 2007–2011 haft olika befattningar i Tiohundra AB, senast som verksamhetschef med plats i bolagsledningen, där hon utvecklat en djup kunskap inom respektive område. Därefter innehaft ledande befattningar som beställarchef och myndighetschef inom äldreområdet i Nacka kommun, myndighetschef inom socialtjänsten i Vallentuna kommun samt nuvarande uppdrag som förvaltningschef i Vaxholms stad. Ann-Sophie är i grunden utbildad socionom, vilket ytterligare förstärker hennes samlade kompetens.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Ann-Sophie Holgersson. Vi är övertygade om att hon kommer att bidra med sin breda erfarenhet inom både sjukvård och omsorg och tack vare sin bakgrund vara väl rustad att hantera den komplexa roll som förbundsdirektör innebär, säger Hanna Stymne Bratt, ordförande direktionen, Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje.

Region Stockholm och Norrtälje kommun har tillsammans bildat Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje som är beställare av både sjukvård och omsorg i Norrtälje där Tiohundra AB är ett helägt bolag. Den unika modellen är även känd som Norrtäljemodellen.

– Jag ser med spänning, nyfikenhet och ödmjukhet fram emot mitt uppdrag som förbundsdirektör, ett ärofyllt uppdrag i och med den unika Norrtäljemodellen. Jag ser också fram emot att lära känna alla samarbetspartners för att säkra Norrtälje invånare en så högkvalitativ, tillgänglig, förebyggande och hälsofrämjande sjukvård och omsorg som möjligt. Mitt hjärta brinner särskilt för förebyggande åtgärder och tidiga insatser, och jag ser fram emot att tillsammans med medarbetare och chefer leda vår organisation mot en vård och omsorg som är både nära och hållbar. Jag tror på den kraft som uppstår när alla vård- och omsorgsgivare samt övriga samarbetspartners arbetar tillsammans, säger Ann-Sophie Holgersson

– Jag ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med den nya förbundsdirektören och välkomnar henne till kommunkoncernens ledningsgrupp. Tillsammans kommer vi att ha en nära samverkan kring Norrtäljemodellen och kring andra samverkansområden där vi har gemensamma intressen mellan primärkommunen och Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje, säger Anette Madsen, kommundirektör i Norrtälje kommun.

Ann-Sophie Holgersson börjar sin anställning den första februari, 2024.

– Jag är förvissad om att Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje, med Ann-Sophie Holgersson som förbundsdirektör, kommer att främja nära samarbete och utveckling tillsammans med det helägda bolaget Tiohundra AB samt övriga vård- och omsorgsgivare, för att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för Norrtäljes invånare. Den så kallade Norrtäljemodellen, med dess innovativa arbetssätt, är känd såväl nationellt som internationellt, säger regiondirektör Emma Lennartsson Region Stockholm.

Ann-Sophie Holgersson efterträder Ulrika Lindberg, ordinarie ekonomichef och tillförordnad förbundsdirektör. Fram till dess att Ann-Sophie Holgersson tillträder sin tjänst kvarstår Ulrika Lindberg som tillförordnad förbundsdirektör.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!