Arne Dahl och Frost-stjärna till Kulturgalan

publicerad 22 september 2022
- av Redaktionen

NORRTÄLJE. 18 november är dags för åtets upplaga av kulturgalan och det bjuds på en fullspäckad kväll. Galan gästas av bland annat Frost-stjärnan Annika Herlitz och författaren Arne Dahl. – Röda mattan rullas ut och det kommer bli en jätterolig kväll med mingel, musik, prisutdelningar och efterfest, säger Hanna Lundmark, projektledare för Kulturgalan i Norrtälje kommun.

Under galan kommer Norrtälje kommuns kultur- och föreningsliv prisas och hyllas. Festligheten kommer att hålla till på restaurang Culinar och kommer att ledas av sångaren och musikern Anders Jalkéus och Karolina Losell, från Roslagens sparbanks stiftelser. På scenen kommer man kunna njuta av lokal underhållning från bland andra Norrtälje musikkår, Roslagens Kulturskola och Stadsröra. Det bjuds även på välkända namn som författaren Arne Dahl, Frost-stjärnan Annika Herlitz och VM-dansmästarna Nils Andrén och Bianca Locatelli. Biljetter till galan kommer att släppas 30 september.

– Annika Herlitz är sångerska och musikalartist. Hon är känd från bland annat Melodifestivalen, men slog igenom rejält som rösten till Elsa i Frost-filmerna från Disney. Hennes förtrollande röst är lika uppskattad av vuxna som av barn. Dessutom gillar hon dans och har varit mycket på Herräng Dance Camp, säger Hanna Lundmark i ett pressmeddelande från Norrtälje kommun.

Under galakvällen kommer sex priser att delas ut: Norrtälje kommuns kulturpris och kulturstipendium, Roslagens sparbanks stiftelsers kulturhederspris, pris för årets eldsjäl från Norrtälje kommun, Erik Eriksson-priset samt Norrtelje Tidnings ungdomspris.

– Norrtelje Tidning delar ut sitt ungdomspris som delats ut under drygt 10 år. Vinnaren av det här priset beslutas av kommunens invånare och mer information kommer dyka upp i Norrtelje tidning och på kommunens webbplats, säger Hanna.

Målet med kulturgalan är att det ska bli en årligen återkommande gala som är en värdig inramning för utdelning av kulturpriser och kulturstipendier. Fokus ska vara på kulturen och föreningslivet, och galan ska bli en ny mötesplats för alla kulturutövare och kulturintresserade i Norrtälje kommun, skriver Kommunen på sin hemsida.

– Röda mattan rullas ut och det kommer bli en jätterolig kväll med mingel, musik, prisutdelningar och efterfest, säger Hanna Lundmark, projektledare för Kulturgalan.

Biljetter till galan kommer att släppas 30 september och kan köpas via Visit Roslagens hemsida.

När? 28 november kl 18:00-21:15 (efterfest till 01:00)
Kostnad: 275 kronor
Kostnad för efterfesten: 100 kronor och kan köpas via Tickster.

FOTNOT: Norrtälje Kommun
FOTO Norrtälje Kommuns hemsida

 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!