Bilen bärgad i Furusund – händelsen anmäld till haverikommissionen

publicerad 29 april 2024
- av Alexander Hall
På söndagen avled två personer efter att en bil kört av färjan i Furusund - nu har polisen skickat en anmälan till haverikommissionen. FOTO: Google Maps

På söndagen avled två personer efter att en bil kört av färjan i Furusund – nu har polisen skickat en anmälan till haverikommissionen. 

Det var på söndagseftermiddagen som en bil åkte av färjan ned i vattnet av hittills oklar anledning. Räddningstjänst, ambulans, ambulanshelikoptrar och sjöräddningen var på plats i en stor räddningsinsats. Två personer bärgades ur bilen och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Senare på söndagskvällen, meddelade polisen att det var två personer i 75-årsåldern som befann sig i bilen och har avlidit i samband med eller efter olyckan.

Bilen bärgades under måndagen och Furusundsleden stängdes av i samband med detta.

Polisen har nu anmält händelsen till statens haverikommission, rapporterar Expressen på måndagen.

– Vi håller på att samla in fakta och bedöma om det är en sådan händelse som ska utredas av oss eller inte, säger utredaren Kristina Börjevik Kovaniemi, till Expressen.

Det är således fortsatt oklart om det blir en fullskalig utredning eller inte.

– Jag håller på att prata med vår sjöutredare. Det vi tittar på är vilken typ av verksamhet det handlar om, om det var en olycka och vilka konsekvenser det fått, säger Kristina Börjevik Kovaniemi.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!