Bistro Magasinet: En Julupplevelse där svenska traditioner möter italiensk passion

Annonssamarbete

publicerad 24 oktober 2023
- av Roslagen Media Group AB
Nisreen och Aladdin
Nisren och Aladdin

Med en unik kombination av svensk jultradition och italiensk charm, bjuder Bistro Magasinet in till en julupplevelse som sticker ut. Nisreen Alhabbash, ägare av Bistro Magasinet, berättar om passionen för Italien och “tradition” som flytande och närmast subjektiv.

När man tänker på ett svenskt julbord, tänker man ofta på Janssons frestelse och köttbullar. Bistro Magasinet har valt att tänka utanför boxen. Med rötterna i Medelhavet och hjärtat i Norrtälje, har Nisreen och hennes familj skapat en julmeny som är både bekant och överraskande frisk på samma gång.

Hur kommer ert julbord skilja sig från andra?
– Det bästa med julen är att alla har sina egna traditioner och att det går att göra olika och kombinera det mesta. Det finns inga fel, skulle jag säga. Vi har fokus på ett italienskt julbord med trerättersmiddag och det är jul för oss. Men vi kommer även att ha en jultalrik med fokus på svensk tradition i vårt kafé. Det går att kombinera båda två för de som vill blanda smakerna eller om gästerna har olika preferenser sinsemellan, säger Nisreen.
Hållbarhet och miljövänlighet är centrala teman för många restauranger och individer idag, och Bistro Magasinet är inget undantag.

Hur anpassar ni ert julbord med tanke på hållbarhet och miljövänlighet?
– Vi siktar på att alltid ha den bästa kvaliteten när det kommer till råvaror och satsar på närproducerat – ofta går dessa hand i hand. Vi har valt att inte ha en julbuffé i år för att minska på matsvinnet. Istället gör vi allt på beställning.
Medan traditionella rätter som köttbullar och sill kommer att finnas på menyn, kan gästerna också förvänta sig några överraskningar.

Vilka traditionella rätter kan gästerna förvänta sig, och finns det några unika inslag?
 Vi kommer servera det man förväntar sig på jultalriken, såklart. Vår touch ligger snarare på julmiddagen där det serveras italienskt. Till jultalriken kan man exempelvis få se lite Hummus eller Falafel, för de som önskar lite extra krydda till julsmakerna.

Bistro Magasinet är inte bara känt för sin mat, utan också för sin atmosfär och gästfrihet.

Är det något särskilt ni är extra bra på?
– Förutom vår kulinariska mat, så har vi en fantastisk miljö och gott om plats för stora sällskap. Det går även bra att ta med sig hunden till oss om man så önskar. Vi kommer även ha en del spännande gäster under november, men dessa vill jag inte avslöja ännu, säger hon lite mystiskt.

Slutsats: Vill du ha ett svenskt julbord med medelhavstouch, där alla inklusive hunden är välkommen? Boka ditt julbord på Bistro Magasinet här!