Caspar återvänder till Idol med duett

publicerad 8 november 2023
- av Nicklas Salmin
Caspar och Simon (Bilden är manipulerad). Foto: TV4 (bakgrund) och Julia Brandt

Efter en kreativ period med nytt album och singelsläpp, återvänder Caspar till Idol-scenen för en duett med Simon Näslund. Med ett fullspäckat schema, inklusive en exklusiv julshow i Göteborg och medverkan på Ken Rings avslutande album, står Caspar Camitz i rampljuset igen.

Caspar, som nyligen landat på svensk mark efter en inspirerande resa till Portugal, är redo att än en gång ta sig an Idol-scenen, denna gång tillsammans med Simon Näslund. De kommer att framföra låten “High up above”.

Samarbetet med Simon Näslund ser han fram emot med stor förväntan, inte minst för att uppleva den magi som uppstår när deras röster förenas. Med tanke på det kommande uppträdandet i Idol, reflekterar Caspar över sin musikaliska resa:

Lokal annonsör

– En glädje känner jag över att sjunga i Idol. Det är en spegling över var jag varit och var jag står idag. High up above or Down below betyder världen, det är vad jag har absorberat under den tiden den skrevs, det är en påminnelse om livet. Killen kan sjunga som ni hör! Och det är ett varmt ödmjukt hjärta som bultar innanför hans bröst, säger Caspar till Allt om Norrtälje.

Tidigare i år släppte Caspar sitt eget album “Carrying”, som markerade en ny fas i hans karriär. Albumet, tillsammans med fyra singlar från lokala samarbeten såsom Soldåd, Joakim Molitor och Pontus Strandberg, har visat Caspars förmåga att förnya sig och förbli relevant i musikindustrin.

– Det har varit ett år fyllt av skapande, säger Caspar, vars entusiasm inför att dela sin nya musik är uppenbar.

Utöver det nya albumet och singlarna, har Caspar också medverkat på ett spår med Ken Ring, som kommer att vara en del av Rings sista album. Under november förbereder sig Caspar för ett nytt projekt, där han kommer att sprida julstämning på Jacy´z i Göteborg med totalt exklusiva 15 julshower tillsammans med ett storband.

Lokal annonsör

Slutgiltigen, vem tror du vinner årets omgång av Idol?

– Det står mellan Simon, Antraniks och Cimberly. Men känslan säger att Cimberly vinner årets idol, avslutar Caspar.