Christoffer från Rimbo inviger Göteborg Film Festival – Nominerad till bästa Nordiska film

publicerad 28 januari 2022
- av Daniel Rämsell
annons

RIMBO. Christoffer Sandler, från Roslagen inviger Göteborg Film Festival med sin debutlångfilm “Så jävla easy going”. Filmen har idag världspremiär och kommer att visas på biografer över hela landet. 
– Det känns så sjukt kul att få äran att inviga Göteborg Film Festival 2022, säger 35-årige regissören Christoffer Sandler.

annons
annons

Idag öppnar nordens största filmfestival, Göteborg Film Festival, portarna för 34:e gången. Festivalen invigs med filmen “Så jävla easy going” av Christoffer Sandler, som debuterar som långfilmsregissör. Filmen är en dramakomedi baserad på en roman av den prisbelönta och kritikerrosade författaren Jenny Jägerfeld.

– Det här första gången jag gör en långfilm. En stor skillnad mot saker jag gjort tidigare som mest varit kortare webbserier på SVT, säger 35-åringen till Allt Om Norrtälje.

I Christoffers nya film ser vi välkända namn som Shanti Roney men även helt nya ansikten bland huvudrollsinnehavarna, Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonen. Dramakomedin handlar om 18-åriga Joanna vars hjärna är överbelastad av ADHD och för att fungera behöver hon ha sin medicin. Problemet är att hon inte har några pengar, varför hon tvingas var kreativ. I sitt sökande efter pengar träffar hon självsäkra och charmiga Audrey, som får hjärtat att fullkomligt explodera.

– Så jävla easy going är en färgstark och charmig dramakomedi om förälskelse, neuropsykiatri och att festa i sommarnatten. Det kommer bli en romantisk rivstart för festivalen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Christoffer som är född och uppvuxen i Rimbo är tidigare känd som regissör för dramakomediserierna “Sjukt oklar”, “Konsten att få sin mamma att gråta” och “Insiativet”. Nu kommer alltså långfilmsdebuten som inte bara öppnar invigningen av festivalen och visas på biografer över hela landet – den är även nominerad till Dragon Award för bästa nordiska film.

– Det kändes bara helt sjukt. Man har haft sådant tunnelseende med filmen så länge. Man har liksom inte längre koll på vad det riktigt är för något. Så att Göteborg Film Festival tyckt om den så pass mycket för att låta den inviga festivalen och sen även tävla i Dragon Award: Best nordic film, känns som sagt bara helt sjukt, avslutar Christoffer.

FOTO: Privat

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!