De första veckorna för nya Kapellskärslinjen

publicerad 20 mars 2024
- av Redaktionen
Annons:

Finnlines har nyligen utökat sin flotta med två nybyggda Superstar-klass fartyg, vilket markerar ett nytt kapitel för rederiet. Med fokus på hållbarhet och förbättrad passagerarupplevelse har introduktionen av Finnsirius och Finncanopus redan visat sig vara en framgång, med en markant ökning av passagerarantalet, enligt ett pressmeddelande.

I september 2023 välkomnade Finnlines det första av två nybyggda fartyg, Finnsirius, till sin flotta, följt av Finncanopus som lanserades den 16 februari. Dessa fartyg, som tillhör Superstar-klassen, har ersatt två mindre fartyg på rutten mellan Finland och Kapellskär, via Åland, och erbjuder en uppgraderad service som speglar rederiets åtagande för modernitet och kundtillfredsställelse. Endast en månad efter Finncanopus jungfrufärd rapporterade Finnlines en nästan fyrfaldig ökning av passagerarantalet, vilket visar på positivt mottagandet från resenärerna.

Investeringar på 500 miljoner euro har lagts på ett ambitiöst nybyggnadsprogram som syftar till att integrera grön hybridteknik i rederiets verksamhet. Detta program kulminerade i lanseringen av de nya frakt- och passagerarfartygen, som utgör en milstolpe i Finnlines strävan efter en hållbarare framtid.

– De nya Superstar-fartygen har varit efterlängtade och de är en integrerad del av vår strategi att erbjuda uppgraderade tjänster för både fraktkunder och privatpassagerare på rutten Sverige-Finland, säger Antonio Raimo, Line Manager på Finnlines i ett pressmeddelande.

De nybyggda systerfartygen stoltserar med moderna faciliteter som panoramafönster, ett urval av restauranger, ett lyxigt spa, gym, taxfreebutik samt lek- och spelområden för barn, allt för att säkerställa en minnesvärd och bekväm resa för passagerarna.

– Vi kunde inte vara mer nöjda över våra kunders varma välkomnande av Finncanopus och Finnsirius och vi ser nu fram emot sommarsäsongen, uttrycker Marco Palmu, direktör för Finnlines passagerartrafik.

Annons:

Om Finnlines:

Finnlines är ett ledande frakt- och passagerarrederi med verksamhet i Östersjön, Nordsjön och Biscayabukten. Företaget är en del av Grimaldi Group, som är ett av världens största RoRo-rederier och den största aktören inom såväl gods- som passagerartrafiken på de av EU särskiltutpekade “havsmotorvägarna” - Motorways of the Sea. Koncerntillhörigheten gör det möjligt för Finnlines att erbjuda linjesjöfartstjänster till och från samtliga destinationer i Medelhavet,Västafrika, Nord- och Sydamerika, Asien och Australien.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!