Det går inte längre att få provisoriska pass på Arlanda

publicerad 30 november 2023
- av Daniel Rämsell
Provisoriska pass kan inte längre införskaffas på Arlanda.
ANNONS:

Sedan 3 november har möjligheten till att ansöka om provisoriska pass på Arlanda upphört. Tjänsten har flyttat till polisstationerna i Farsta, Norrmalm och nu även Sollentuna, i ett drag för att förbättra tillgängligheten och kvaliteten på servicen.

Beslutet påverkar resenärer och medborgare, inte minst för de som förväntar sig kunna skaffa ett provisoriskt pass i sista sekund inför flygresan. Polismyndigheten har meddelat att Arlanda alltså inte längre kommer att erbjuda möjligheten att ansöka om provisoriska pass. Tjänsten har istället övergått till polisstationerna i Farsta, Norrmalm och Sollentuna.

ANNONS:

Förändring är en del av Polismyndighetens strategi för att förbättra tillgängligheten till provisoriska pass. Genom att flytta tjänsten från Arlanda till mer centralt belägna polisstationer, menar polisemyndigheten att det blir enklare för fler medborgare att ansöka om och erhålla dessa pass.

– Vi vill öka möjligheten för medborgare att kunna ansöka om provisoriska pass och samtidigt öka kvaliteten i vårt arbete. Vi förväntar oss att beslutet att öppna upp tre stationer för utförandet av provisoriskt pass, istället för en station som det är idag, gynnar både medborgare och personal, säger Paul Nilsson, tillförordnad kanslichef, polisregion Stockholm, i ett pressmeddelande.

ANNONS:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!