Dödsfallet i Vigelsjö – två söner gripna

publicerad 4 mars 2024
- av Daniel Rämsell
Utanför den avlidnes bostad står polis och tekniker. Två personer är gripna misstänkta för mord eller mordförsök. Enligt uppgifter till Allt Om Norrtälje är det mannens söner som är gripna. FOTO: Daniel Rämsell

Två personer har gripits misstänkta för mord eller dråp efter att en person hittades avliden i Vigelsjö, i Norrtälje på måndagen. Enligt uppgifter till Allt Om Norrtälje är det två söner till mannen som skall ha gripits.
Enligt uppgifter till Allt Om Norrtälje slog mannens arbetsplats larm eftersom han inte befann sig på arbetet som förväntat. Klockan 07.42 fick polisen sedermera larm avseende att han skall ha hittats avliden i sin bostad i Norrtälje.

I nuläget är det ännu oklart hur mannen skall ha avlidit men polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

Tekniker har varit på plats och undersökt mannens bostad men det finns ännu inga uppgifter avseende vad som föranlett dödsfallet.

– Det är en man i 55-årsåldern och hans anhöriga är underrättade. Man ringde initialt om ett sjukdomsfall. Men det är inte helt tydligt om hur den här mannen har avlidit, sade Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till Allt Om Norrtälje.

Enligt uppgifter till Allt Om Norrtälje är det mannens två söner som är gripna misstänkta för mord alternativt dråp. En rad förhör har under måndagen hållits och polisen har knackat dörr i området för brottsplatsen.

– Det är ett fall som tyvärr inte är särkilt ovanligt. Den här personen kan mycket väl ha dött via sjukdom, det är mycket viktigt att notera. Eftersom vi inte är helt säkra, så inleder vi en förundersökning om mord. Det är vår rutin, sade Skagerlind till Allt Om Norrtälje, tidigare på måndagen.

När Allt Om Norrtälje besöker Vigelsjö är polis och tekniker fortfarande på plats och arbetar.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!