Dömd för grovt rattfylleri efter stallbesök – drack renad sprit och skulle mata sambons hästar

publicerad 18 april 2024
- av Daniel Rämsell
En 59-årig man från Norrtälje kommun har dömts till villkorlig dom och samhällstjänst för grovt rattfylleri.

En 59-årig man från Norrtälje kommun har dömts till villkorlig dom och samhällstjänst för grovt rattfylleri.

Händelsen ägde rum den 23 december 2023, när mannen hade matat sambons hästar, vilket Norrtelje Tidning också rapporterat om. 

Polisen anträffade mannen berusad bakom ratten i en skåpbil som stod och spann i en uppförsbacke. Det framkom under rättegången att mannen hade förlustat sig på sprit och öl och bad en bekant om hjälp med att köra till stallet, då han själv kände sig oförmögen att köra på grund av alkoholintaget. Även kamraten hade druckit alkohol, om än i mindre omfattning.

59-åringen hamnade trots detta bakom ratten. Under rättegången berättade han att hans kamrat, som körde bilen hade kastat sig ur fordonet för att gömma sig från polisen, varför han fick ta över förarsätet för aktivera parkeringsbromsen. I och med detta kom han oavsiktligt åt gaspedalen och fordonet började spinna.

Polisen genomförde ett i och med händelsen ett alkoholutandningstest som visade 0,76 milligram alkohol per liter utandningsluft och nu har han alltså dömts till 50 timmars samhällstjänst och villkorlig dom för grovt rattfylleri.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!