Dömd för mord – gick till attack mot tjänsteman

publicerad 20 december 2021
- av Redaktionen

En intern på Norrtäljeanstalten blev förra veckan dömd till fängelse efter att ha försökt bruka våld mot en kriminalvårdare. Den dömde mannen som under tiden för den aktuella händelsen var placerad på en avdelning för särskilt resurskrävande intagna hade nyligen lämnat in en ansökan om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. 

Kastade en telefon och gick till attack 
Vid det aktuella tillfället ska han ha pratat telefonledes med sin advokat och var i färd med att få sin ADHD-medicin. Detta fick han vänta på eftersom det var en annan intern i rummet där mediciner delas ut. 

Lokal annonsör

40-åringen har förklarat att han mådde psykiskt dåligt och ville bli förflyttad till en isoleringsavdelning, något som enligt honom är svårt att få igenom om man själv ber om det. Den dömde mannen tog då tillfället i akt och ställde till med en situation så att han automatiskt skulle bli förflyttad. Han kastade en telefon mot en kriminalvårdare och gick till attack med en spark. Vårdaren träffades dock inte av vare sig sparken eller telefonen. Mannen blev sedan förflyttad till isoleringsavdelningen och fick således som han ville.

Domen
40-åringen döms nu till fängelse för försök till våld mot tjänsteman och skall betala sedvanlig avgift om 800 kr till brottsofferfonden. Eftersom han sedan tidigare avtjänar ett livstidsstraff på Norrtäljeanstalten för mord bedöms den tidigare utdömda påföljden även innefatta föreliggande brott.

Redaktionen
Allt Om Norrtälje

Lokal annonsör