En ny mötesplats för unga utanför arbetsmarknaden i Norrtälje

publicerad 7 maj 2024
- av Daniel Rämsell
En ny mötesplats för unga utanför arbetsmarknaden och studier har invigts i centrala Norrtälje. På bilden: Monica Levin, studie- och yrkesvägledare, Linda Andersson, coach på socialförvaltningen, Seda Güclü, socialsekreterare och samordnare, Mananya Wölker, studie- och yrkesvägledare och Hans-Peter Malmgren, utbildningskonsulent.

En ny mötesplats för unga utanför arbetsmarknaden och studier har invigts i centrala Norrtälje.

Den 18 april invigdes nya lokaler för UNIC, Unga Norrtälje i Centrum, på Stora Brogatan 10. Den nya anläggning ersätter den tidigare Kyrkogatan 8/K8 och det nya namnet har tillkommit efter en omröstning där ungdomarna själva varit med och röstat.

UNIC, som riktar sig till ungdomar mellan 16 och 24 år som varken studerar eller arbetar, erbjuder stöd i att söka jobb, praktikplatser och studier. Centret är även en plats för unga att få stöd med sin ekonomi genom kontakt med socialtjänsten och vägledning i frågor om psykisk hälsa.

Under invigningskvällen den 18 april närvarade cirka 30 gäster. Deltagarena bestod bland annat av representanter från Psykiatri- och beroendemottagningen, Unga vuxna-mottagningen, Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON), Socialförvaltningen, Norrtälje Vuxenutbildning, Näringsliv- och etableringsavdelningen och ett flertal politiker. Ann Lewerentz, Socialnämndens ordförande, klippte band och höll tal.

– Det var så roligt att se många på plats på vår invigning och det känns tryggt att vi fortsätter det viktiga arbetet med att ha en plats dit ungdomar kan få stöd och hjälp, säger Seda Güclü, socialsekreterare och samordnare för UNiC, i ett pressmeddelande.

På UNIC får besökare individanpassad rådgivning och stöd för att hitta rätt väg i livet, vare sig det gäller studier, arbete eller personliga utmaningar. Om de resurser som UNIC erbjuder inte är tillräckliga, hjälper centret till att navigera bland andra tillgängliga tjänster.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!