EXTRA: Norrtälje vatten och avfall avsätter sin vd med omedelbar verkan

publicerad 30 juni 2022
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. Styrelsen för Norrtälje Vatten och Avfall AB har vid ett styrelsemöte den 30 juni 2022 beslutat att med omedelbar verkan avsätta bolagets vd Johan Mellbring.

Styrelsen för Norrtälje Vatten och Avfall AB har vid ett styrelsemöte den 30 juni 2022 beslutat att med omedelbar verkan avsätta bolagets verkställande direktör Johan Mellbring. Samtidigt utsågs Norrtälje Energis vd Tobias Dahlberg till tillförordnad vd under tiden en ny vd rekryteras.

– Johan Mellbring har lång erfarenhet av ledande befattningar men saknade erfarenhet från kommunsektorn och VA-verksamhet, det har tyvärr visat sig att det här inte landande rätt. Därför har styrelsen valt att ta det här beslutet, säger Tommy Lundqvist (C), ordförande i NVAA.

– När man arbetar i ett kommunalt dotterbolag är det viktigt att förstå att man är en kugge i ett större maskineri som har till syfte att leverera service till våra invånare, säger Staffan Tjörnhammar (M) kommunalråd.

Styrelsen kommer omgående att inleda en rekryteringsprocess och fram till dess att ny verkställande direktör är på plats kommer Tobias Dahlberg att leda verksamheten som tillförordnad vd. Tobias Dahlberg, som sitter kvar som vd för Norrtälje energi, var även tillförordnad vd för NVAA under tio månader 2021 och känner bolaget och personalen väl.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!