Friskis & Svettis firar 40 år med festligheter och ännu mer träning!

Annonssamarbete

publicerad 29 februari 2024
- av Roslagen Media Group AB

Friskis & Svettis uppmärksammar sitt 40-årsjubileum med ett år fyllt av aktiviteter, erbjudanden och firanden över alla fyra anläggningar i Norrtälje kommun. Efter en tuff period under pandemin ser man nu en positiv trend med ökat medlemsantal och ett nyväckt intresse för gruppträning.

I takt med att världen sakta återgått till det “normala” efter pandemin, växer även medlemsantalet för Friskis & Svettis i Norrtälje. I år firar man sitt 40-årjubilieum och planerar nu ett omfattande firande som sträcker sig över hela året.

– Varje månad den 4:e händer något extra för våra medlemmar, avslöjar Anna Eriksson, kommunikatör på Friskis & Svettis Norrtälje. Under våren firar vi på tre av våra anläggningar och den 13–15 september blir det stor fest i Norrtälje, med allt från träning till föreläsningar, fortsätter hon.

Pandemin lämnade sina spår i form av minskat medlemsantal och deltagande, men nu har trenden för träning och engagemang för föreningen alltså vänt.

– Det är först nu som vi ser en rejäl ökning av nya medlemmar, säger Eriksson och tillägger att många uttrycker att de inte besökt anläggningen sedan före pandemin.

Friskis & Svettis har anpassat sig efter den ökade efterfrågan på träning. Såväl gymmets öppettider som antalet grupppass har utökats i omfattning för att möta det ökade behovet.

– Vi har nästan 80 gruppträningspass i veckan och har även startat en Seniorklubb samt en “börja träna-kurs”, för att möta våra medlemmars olika behov, säger Eriksson.

Vidare förklarar hon att Friskis & Svettis inte bara är en plats för fysisk träning utan också en gemenskap som gör skillnad i människors liv.

– Vi tar emot medlemmar som tränar på recept från läkare, och många fortsätter träna med oss även efter att receptet är slut, berättar hon och framhåller vikten av att träningen ska vara lustfylld och tillgänglig för alla.

En unik aspekt av Friskis & Svettis är att de är en ideell idrottsförening, där medlemmarna har möjlighet att påverka föreningens riktning genom att lämna motioner till årsmötet.

– Just eftersom vi är en ideell förening så är alla våra ledare, tränare, receptionsvärdar, passvärdar och trivslevärdar ideella. De lägger sin tid och sitt engagemang på föreningen. Utan våra “funkisar”, inget Friskis säger Eriksson stolt.

Hur har medlemskapet och deltagandet i era pass förändrats efter pandemin? Har ni sett några särskilda trender?

– Alla våra medlemmar med giltigt träningskort har tillgång till appen “Friskis Go”. Där finns det många gruppträningspass, pass för gymmet och en massa inspiration och tips. Träning via appen tog fart under pandemin och användandet håller fortsatt i sig, säger Eriksson.

Varför skall man välja Friskis & Svettis framför andra gym?

– Vi är inget vinstdrivande företag utan eventuell vinst går tillbaka till verksamheten. Vi har en mycket konkurrenskraftig prissättning på våra kort. Hos oss får du mycket träning för pengarna, säger Anna. Gym, gruppträning och digitalt, allt ingår. Vi har dessutom grymma samarbetspartners som ger ett mervärde till våra medlemmar. Bland annat har du som medlem 20% rabatt på träningskläder hos Intersport Norrtälje, du får en gratis bankvärdering av mäklarföretaget MOHV och Eckerölinjen lämnar bra erbjudanden med jämna mellanrum.

Utbudet de har på Friskis & Svettis gör anläggningen tillgänglig för alla.

– Till oss kan du komma precis som du är. Vi har en skön och familjär stämning på våra anläggningar. Här tränar alla från två års ålder till tonårskompisarna, mammor, pappor och mormor och morfar.

Kan du dela någon framgångshistoria avseende hur Friskis & Svettis i Norrtälje har gjort skillnad i någons liv under det senaste året?

– Det är föräldrar som har kommit till oss med sina små barn för att träna på vår familjegympa och som tacksamt har konstaterat att äntligen, har vi hittat ett roligt sätt att röra oss på. Alla barn gillar inte bollsport.

Deltagarna i Seniorklubben visar att det aldrig är för sent att börja träna och att träningen gör skillnad i livet och vardagen avslutar Eriksson.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!