Guldruschen fortsätter: ledtråd nummer fyra avslöjad och förvandlar Norrtälje till Klondike

publicerad 17 augusti 2023
- av Daniel Rämsell

Det var en vecka sedan som Nicklas Salmin (L) och Albert Bergström från Bergströms Ur & Guld avslöjade sitt konstverk och tog upp en guldtacka ur Norrtäljeån, värd 70 000:-. Som en fortsättning på konstverket anordnas det nu en skattjakt med guld i sikte. Per Evhammar på Imperiet Industries har designat skattjakten och nu har man gått ut med ledtråd nummer fyra i storleksordningen.

Hej Per hur hur har reaktionen på ledtrådarna varit hittills?
– Fantastisk! Härliga hejarop på stan samt en aldrig sinande ström av ”Var brukar du gömma ditt guld, Per?”, ”Vill du tjäna 3500 kronor Evhammar?” och så vidare. Det verkar som om många har sett att det är skattjakt på gång.

Hur många ledtrådar kan vi förvänta oss?
– Det vet vi ju faktiskt inte i nuläget. Tills någon hittar guldet är ju tanken så det handlar om hur hur snart vi får en vinnare. Dock kan jag säga att de två locations som är ute inte kommer att räcka för att få en exakt plats.

Vad hoppas ni kunna förmedla med den här skattjakten utöver det som redan framkommit i tidigare artiklar beträffande konst?
– Vi hoppas ju på att “Norrtälje Skattjakt” kan bli ett samlingsämne att prata om med vänner, kollegor och familj. Lite som när det bara fanns en serie på TV och alla kunde prata om senaste avsnittet med nästa person de mötte. Som en uppgradering på att prata om vädret kan man säga.

Kan vi komma att se liknande skattjakter framgent?
-Om utfallet på årets satsning faller väl ut för staden och skattletarna så vill både vi på Imperiet och Albert på Bergströms Ur & Guld göra detta till en årlig tradition.

Är det något som guldgrävarna skall tänka på?
– Kan ju vara värt att nämna återigen att inget behöver flyttas, bändas eller grävas för att hitta varken guld eller ledtrådar. Markera ut på kartan när du vet vart platsen är samt klura på ”clues” som snart dyker upp i ert flöde så kommer guldtackan snart väga tungt i någons hand.

Ledtråd nummer två: “Med hjälp av kartan så ska även denna plats märkas ut. Det är inte här ni kommer hitta skatten, men det är en viktig del i puzzlet för att komma ett steg närmre guldet.”.

LEDTRÅD FYRA
LEDTRÅD TRE
LEDTRÅD TVÅ
LEDTRÅD ETT

 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!