Hanna från Roslagsbro fast på SJ-tåg

publicerad 17 januari 2024
- av Redaktionen
Annons:

De orangea varningarna duggar tätt. Det har inneburit stora trafikstörningar runtom i Sverige. SVT rapporterade om att tågen mellan Malmö och Stockholm just nu står stilla. Hanna från Roslagsbro är ombord på ett av de tågen. – Personalen är hjälpsamma och de håller tågen varma, säger hon till Allt om Norrtälje.

Hanna Lundberg som till vardags jobbar som barnmorska i Rimbo var och träffade vänner i Malmö. På vägen hem till Roslagen stannade hennes tåg plötsligt i Grimstorp, mellan Nässjö och Bodafors, cirka 40 mil från Norrtälje. Något SVT har rapporterat om. Något som för många kan bli irriterat, men Hanna är nöjd med SJ’s information.

– Vi får korta lägesrapporter om hur arbetet med växlarna går, men personalen kan inte säga när vi planeras åka vidare. Men personalen är hjälpsamma, de har ordnar med taxi för dem som missat sina anslutande tåg i Nässjö. Bjuder på vätska och tilltugg, värmen är också på så vi slipper frysa.

Att ordna taxi till Norrtälje var aldrig något alternativ. Att vädret ställt till det i stora delar av Sverige har det rapporterats flitigt om. Något som inte förvånade Hanna.

–  Växlarna var igensnöade och det tar lång tid att skotta fram dem då vädret är dåligt. Att tågen är sen händer ju ibland, men att sitta fast i 4h var en ny erfarenhet.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ämnen: SJtåg