Här fångar Rimbo IF inbrottstjuvarna på film – vill ha hjälp av allmänheten

publicerad 18 mars 2024
- av Daniel Rämsell
Bild från övervakningskameran i ishallen i Rimbo.

I helgen drabbades Rimbo IF av inbrott och skadegörelse i ishallen men man lyckades fånga gärningsmännen på övervakningskameror.

Det var under natten till söndagen som Rimbo IF för fjärde gången på en månad drabbades av inbrott och skadegörelse. Totalt, sedan november 2023, har föreningen blivit utsatt för liknande händelser sexton gånger och nu hoppas man på att hjälp från allmänheten.

– Det är jättejobbigt och det känns osäkert. Vem möter man här? Snart kommer det komma en period då vi har lag som bokar våra lokaler. Det här känns otryggt och det är en osäkerhetskänsla, säger Anders Lindberg, anläggnings- och kanslichef för Rimbo IF.

Vad har man stulit?

– I stort sett ingenting. Man har slagit sönder rutor. Jag gissar att man är sugen för stunden. Det finns inte så mycket stjäla. Det är onödiga grejer, glass och chips. Det är skadegörelse helt enkelt.

Vad har ni personal för känsla inför det som hänt?

– Vi personal blir väldigt trötta på att lägga ned massa tid på att prata med polisen, försäkringsbolag, åka till glasmästaren med trasig rutor och så vidare. Det är tröttsamt, säger Lindberg.

– Samtidigt kan man tänka att vilken tur vi haft tidigare. Vi har haft något stort inbrott tidigare men fram tills nyligen så har vi haft det lugnt, berättar Anders.

Vad tror du är anledningen till inbrotten ökat just nu?

– Det är inte bara här. Det är inbrott i bostadsområden och i källare. Jag tror att det är ett gäng som har fel sysselsättning på nätterna och hoppas på att det blir bättre snart, att de åker fast eller hittar på något annat på nätterna än inbrott, säger Lindberg.

Hur tänker ni göra för att förhindra att bli drabbade av inbrott eller skadegörelse i framtiden?
– Det vi har gjort nu. Vi har lagt upp det för offentligheten nu när vi äntligen har gärningsmän på film, avslutar Anders Lindberg.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!