Hög belastning på Norrtälje sjukhus – Operationer skjuts upp

publicerad 11 januari 2022
- av Redaktionen
annons

NORRTÄLJE. Sjukhuset är fortsatt i förstärkningsläge på grund av hög sjukfrånvaro bland personalen och många svårt sjuka i Covid-19. Operationer ställs in för att klara av belastningen.

annons
annons

På grund av överbeläggningar och många sjuka medarbetare har Norrtälje sjukhus varit i förstärkningsläge sedan den 3 januari, meddelar Tiohundra i ett pressmeddelande på tisdagen. Situationen har förbättrats något de senaste dagarna avseende vårdplatser men sjukfrånvaron bland personalen är fortsatt hög.

– Många medarbetare är hemma med konstaterad covid-19 eller väntar på provsvar. Den omfattande smittspridningen vi nu ser i hela samhället påverkar oss förstås i stor utsträckning, eftersom våra medarbetare också behöver vara hemma om familjemedlemmar testat positivt för covid-19, säger chefläkare Susanne Bergenbrant Glas.

Operationer skjuts upp
11 januari vårdas 12 patienter i sjukhusets Covid-flöde. En stor del av de planerade operationerna ställs in för att klara bemanningsläget på sjukhuset.

– Vi behöver frigöra personal för att klara av att bemanna till exempel akutmottagningen, röntgen och vårdplatser för covidpatienter, säger Susanne Bergenbrant Glas.

Konstaterad smitta på boenden
Många medarbetare är även sjuka inom Tiohundras omsorgsverksamheter. Flera konstaterade fall av Covid-19 på Tiohundras boenden och det pågår just nu smittspårning bland personalen.

Allt Om Norrtälje

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!