Hon blir Ny VD för Tiohundra

publicerad 21 september 2023
- av Redaktionen

NORRTÄLJE. Towa Jexmark, tar över rodret som VD för Tiohundra, meddelar bolaget i pressmeddelande på torsdagen. Med en bakgrund som legitimerad sjukgymnast, läkare och en stark drivkraft för innovation, ser hon fram emot att leda bolaget mot en mer integrerad framtid inom vård och omsorg.

Tiohundra AB, har utsett Towa Jexmark till ny verkställande direktör. Jexmark, har en bakggrund som innovationschef inom Ramsay Santé och tidigare chefsroller inom vården och tar över efter Peter Graf.

– Towa Jexmark har stor erfarenhet av att leda utveckling framåt, både inom den offentligt drivna vården och genom sitt arbete i ett stort internationellt vårdbolag. Hennes nytänkande och breda erfarenhet kommer att vara en stor tillgång för Tiohundra och Norrtäljemodellen, säger Barbro Naroskyin, styrelseordförande i Tiohundra AB, i ett pressmeddelande.

Tiohundra, som drivs genom ett samarbete mellan Region Stockholm och Norrtälje kommun, är ansvariga för en rad vårdtjänster, inklusive akutsjukhuset i Norrtälje, vårdcentraler, psykiatri och äldreboenden. “Norrtäljemodellen” är internationellt erkänd och ses som en förebild inom vårdsektorn.

– Jag är glad att jag har fått förtroendet att leda vårdbolaget Tiohundra, som har en unik uppgift i Sverige. Tiohundra har precis det fokus på invånare och utveckling av framtidens vård och omsorg som jag drivs av. Nu ser jag fram emot att träffa alla fantastiska medarbetare på Tiohundra för att tillsammans ta ytterligare steg framåt mot framtidens mer integrerade vård och omsorg, säger Towa Jexmark.

– Towa Jexmark har ett starkt fokus på utveckling av vården genom samarbeten och att skapa effektiva team. Hon har stor kunskap och erfarenhet av att ta hjälp av digital teknik och driva den utveckling som krävs för att säkerställa en god vård för alla. Hennes kompetens kommer att kunna bidra till utvecklingen av vården i hela Region Stockholm, säger Mikael Ohrling, sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, i pressmeddelandet.

Jexmark kommer att påbörja sin nya roll strax efter årsskiftet. Under tiden fortsätter ekonomidirektören Johan Stjernfält att fungera som tillförordnad VD.

FOTO: Tiohundra

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!