Hunddagis i Hallstavik var en kokainfabrik – par döms till långa fängelsestraff

publicerad 30 december 2023
- av Daniel Rämsell
När polisen anlände till platsen för att undersöka status på deras hundverksamhet, verkade mannen narkotikapåverkad och polisen bestämde sig för att undersöka fastigheten närmare.

Den man och den kvinna som sedan tidigare suttit frihetsberövande misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott efter att ha bearbetat, förvarat och innehaft stora mängder kokain på ett hunddagis i Hallstavik har nu dömts till långa fängelsestraff. Händelserna skall ha ägt rum till och med februari i år, då polisen gjorde tillslag mot fastigheten.

Enligt polisens förundersökningsprotokoll skall man fattat misstankar mot paret efter att Norrtelje Tidning skrivit en artikel om att paret erbjöd husrum för Roslagens skotträdda hundar på nyår, något de gått ut med på Facebook dagen innan. Polisen kontrollerade parets verksamhet mot Länsstyrelsen, vilket visade att paret inte hade något godkänt tillstånd att bedriva verksamhet.

När polisen anlände till platsen för att undersöka status på deras hundverksamhet, verkade mannen narkotikapåverkad och polisen bestämde sig för att undersöka fastigheten närmare. I stallet på gården hittade polisen 40 kilo kokain med ett gatuvärde på cirka 20 miljoner kronor.

Kvinnan döms till fem år och tio månaders fängelse för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott, narkotikabrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, rattfylleri och smitning från trafikolycksplats.

Mannen döms till fem år och fyra månaders fängelse för medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!