fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En 65-årig man från Norrtälje kommun blev i förra veckan dömd till fem månaders fängelse för misshandel och olaga hot mot sin fru och flera fall av olaga hot mot sin son och sonhustru.

Det var i Augusti i år som polis och ambulans tillkallades till en tätort utanför Norrtälje efter att anhöriga till den dömde 65-åringen larmat polisen om en misshandel. Misshandeln skall ha ägt rum i parets gemensamma husbil. Sonen till paret larmade polisen efter att ha funnit sin mor efterföljande morgon, sovandes i hans firmabil varefter modern berättat att hon under natten blivit misshandlad av 65-åringen. 

Sexuella övergrepp? 

65-åringen och dennes hustru har under tiden för utredningen varit ett par länge och har barn tillsammans. Paret har sedan en tid tillbaka varit permanent bosatta utomlands och var på besök hos deras son och sonhustru i augusti för att få träffa sina barnbarn. Barnbarn som de endast träffat ett fåtal gånger tidigare, enligt uppgifter från polisutredningen.

Enligt polisens utredning skall sonen till den dömde mannen brutit kontakten med fadern redan 2018, efter att han fått tillbaka minnesbilder från barndomen av att ha blivit utsatt för grova sexuella övergrepp, av bland andra den dömde 65-åringen. Anklagelser som 65-åringen bestämt förnekat och menat att dessa, enligt honom falska minnen måste härledas från samtal med en av de pastorer som sonen skall ha haft kontakt med. Den dömde menar att pastorn på något sätt skall ha framkallat dessa falska minnen. Förundersökningen avseende brottsmisstankarna enligt ovan lades emellertid ned och brottsmisstankarna har avskrivit innan huvudförhandlingarna.

Misshandel och hot om sexuellt våld

65-åringen skall enligt uppgifter från tingsrättens dom varit berusad under stora delar av den aktuella helgen för händelsen. Det var under lördagskvällen som hustrun till 65-åringen skall ha blivit misshandlad. Målsägande skall ha knackat i väggen i deras husbil eftersom den dömde spelade hög musik. 65-åringen har då ha blivit fly förbannad och dragit ned henne på golvet och sedermera utdelat flertalet knytnävsslag mot målsägandens ena arm samt ett till två slag mot ena låret.  

Under helgen skall han förutom misshandeln även vid upprepade tillfällen gjort sig skyldig till olaga hot mot såväl sonen som sonhustrun. Hot om fysiskt våld och hot om sexuellt våld med sexistiska antydningar, enligt målsägandena. Tingsrätten har bedömt att målsägandenas uttalanden är trovärdiga och ligger till grund för tingsrättens bedömning avseende olaga hot.  

Fem månaders fängelse

Enligt domslutet döms 65-åringen till 5 månaders fängelse för misshandel och olaga hot. Han skall även betala ut skadestånd till hustrun och sonhustrun om totalt 37 690:-. Den dömde har själv erkänd misshandeln men förnekat gärningarna om olaga hot.

Kommentera via Facebook