Inbördeskrig i Norrtäljes skogar

publicerad 23 maj 2022
- av Daniel Rämsell
annons

NORRTÄLJE. På lördag kommer amerikanska inbördeskriget till Porshanken där det kommer bjudas på spektakulära specialeffekter, infanteriattacker och kanondueller från den ideella föreningen Club Of Western.

annons
annons

På Lördag anordnar Club Of Western, COW en uppvisningsshow för allmänheten i Porshanken, Norrtälje. Det kommer bjudas på ett regisserat uppvisningsslag i sann Western-anda, i ett historiskt återskapande av amerikanska inbördeskriget som ägde rum mellan 1861 och 1865.

– Det är en förenklad uppvisning av stridsteknik från amerikanskt 1800-tal. Uniformer, läger och tidstypisk utrustning och vapen, säger Jonas Lundman, Ordförande i COW.

Föreningen startades i Norrtälje efter en karneval med Vilda västern-tema, 1985. I dag har föreningen ett femtiotal medlemmar med intresse för Vilda Västern och militärhistoria. COW har aktiviteter året runt med olika träffar för medlemmarna men även evenemang för allmänheten. Bland annat anordnar föreningen klubbmästerskap i snabbskytte och firar Thanksgiving i sin klubbstuga som ligger i Porshanken. De anordnar även aktiviteter under sport- och höstloven för allmänheten men Kristihimmelsfärdshelgen är den största.

– Vi har haft lite begränsade aktiviteter de senaste två åren, stugan måste ju tas om hand så det har varit mycket fokus på målning och snickerier. Det roligaste med den här träffen är att få träffa vänner och bekanta från andra delar av Sverige och Norge som kommer på besök, säger Lundman.

På lördag klockan 13:00, blir det alltså en uppvisningsshow för allmänheten kring klubbstugan i Porshanken. Allmänheten är välkomna redan klockan 12:00 för en fika eller bara för att beundra den vackra västernmiljön. Enligt Jonas är det bra att ha med sig hörselskydd till showen, eftersom det kommer att skjutas med kanoner. Efter showen kommer det även finnas roliga aktiviteter för hela familjen. Bland annat kommer du kunna testa på att skjuta luftgevär och kasta lasso.

– Det känns väldigt roligt att vi kan dra igång igen efter två år av pandemi. Det kommer bli en trevlig tillställning för hela familjen, avslutar Jonas

Tid: Lördag 28 klockan 12:00 för  allmänheten, showen börjar klockan 13:00
Plats: Porshanken, Norrtälje enligt nedanstående karta:

FOTO: Privat

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!