Internationella Dansdagen firas med stort familjeevent på Sportcentrum

publicerad 26 april 2024
- av Daniel Rämsell
På måndag är det den Internationella Dansdagen och Inmotion Movements, med Amanda Rangemo i spetsen, anordnar ett dansevent för hela familjen till helgen, på Sportcentrum för att fira dagen.

På måndag är det den Internationella Dansdagen och Inmotion Movements, med Amanda Rangemo i spetsen, anordnar ett dansevent för hela familjen till helgen, på Sportcentrum för att fira dagen.

Det är för tredje året i rad som Amanda Rangemo och hennes team från In Motion Movements arrangerar ett energiskt dansevent för att fira dans i alla dess former.

– Vi började med “Dansens Dag” för att hedra den internationella dansdagen och skapa en rolig och inspirerande miljö för barnen, berättar Rangemo. Eventet ger dem en chans att stå på scen, vilket är en fantastisk upplevelse som bygger barns självkänsla och självförtroende, fortsätter hon.

Eventet startar med en gemensam uppvärmning där alla som vill kan delta, följt av en spännande danstävling där tävlande delar upp sig i två sessioner. Efter att alla nummer har presenterats, kommer en jury bestående av tre danslärare att välja ut tre toppnummer. Därefter får publiken vara med och rösta fram sin favorit, där vinnaren belönas med ett presentkort värt tvåtusen kronor från Norrtälje Handelsstad.

– Det blir lite som “Talang”, fast på hemmaplan – men utan några hinder som att man behöver vara på en speciell nivå för att få delta, säger Rangemo.

Förutom danstävlingen bjuds det på flera andra aktiviteter under evenemanget.

– Vi vill introducera breaking-kulturen här i Norrtälje, förklarar Rangemo. Det finns också en Dansstop-tävling, ett Photo Booth för roliga fototillfällen, och en Just Dance-hörna där deltagare kan utmana varandra i dans, säger Rangemo.

Ett nytt inslag i år är “Quiz or Dance”, en tävling där deltagare kan vinna en gratis terminsavgift på Inmotion Movements. Vuxna och barn kan tävla tillsammans förklarar Rangemo.

Juryn under förra årets “Dansens Dag”, FOTO: Ebba Rangemo

– Det är en rolig aktivitet för både barn och vuxna, och ett utmärkt sätt att interagera tillsammans. Frågorna är på temat dans såklart och kan inkludera danssteg, filmer på samma tema och så vidare.

Eventet stöds av Roslagens Sparbank Stiftelser, Norrtälje Handelsstad och Sound and Vision Studio.

– Jag hoppas att detta event kommer att locka många besökare, inte bara tävlande och deras familjer utan alla som vill uppleva en dag fylld med dans och glädje, avslutar Rangemo.

Faktaruta Dansens Dag i Norrtälje

Datum: Lördag, 27 april
Tid: 12:00 - 16:00
Plats: Sportcentrum, Norrtälje
Entréavgift: 25 kr (Swish)
Huvudaktiviteter:

  • Danstävling med jury och publikomröstning
  • Breaking-workshop och framträdande
  • Dansstop-tävling
  • Photo Booth och 'Just Dance' hörna
  • Quize or Dance-tävling

    Sponsorer:
    Roslagens Sparbank Stiftelser, Norrtälje Handelsstad, Sound and Vision Studio

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!