Kulturskolans vecka tillbaka

publicerad 12 maj 2022
- av Redaktionen
Annons:
annons

NORRTÄLJE. Nästa vecka blir det ett kärt återseende av “Kultursskolans vecka”, efter två år av pandemi. Det kommer bland annat bjudas på olika uppträdanden och föreställningar varje dag under vecka 20 runt om i kommunen.

annons
annons

16 maj – 21 maj bjuds det på uppträdanden och föreställningar från Roslagens kulturskola, som visar upp stora delar av sin verksamhet. Bland annat sätts en av Kulturskolans största satsningar på flera år upp, “Vem kan trösta Knyttet” som baseras på den klassiska bilderboken, skriven och illustrerad av Tove Jansson med samma titel. Nu görs alltså en musikal, vars idé kommer från musikern Torbjörn Eklund som bor i Norrtälje kommun. Eklund och Peter Lundblad gjorde musiken till ljudsagan ”Vem ska trösta Knyttet?” på 70-talet.

– Jag såg möjligheten att göra detta projekt tillsammans med våra elever och Torbjörn. Vi påbörjade arbetet redan innan pandemin, och nu kan det äntligen bli av, säger Martin Wikström, verksamhetsansvarig kulturskolan.

Musikalen kommer presenteras i Roslagsskolans aula den 18 maj för skolelever och allmänheten klockan 18:00-19:00 (skolföreställningen påbörjas klockan 10:00).

– Finalen av kulturskolans vecka sker den 21 maj och då spelar vi på kulturskolans innegård och i våra lokaler. Vi presenterar ett axplock vad vi gjort under året och delar ut stipendium, säger Martin Wikström.

Se hela schemat för Kulturskolans vecka här 

FOTO: Norrtälje kommuns hemsida

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!